Блокирани кръстовища и промени в движението 08 август, 2020

Полицията продължава опитите да убеди протестиращите в палатковите лагери да освободят блокираните кръстовища. Това съобщи на брифинг в СДВР гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел "Охранителна полиция".

Снощи многолюдният антиправителствен протест отново разпъна палатките, които в ранните часове в петък бяха премахнати при координирана акция в цялата страна от страна на органите на реда. След това от полицията обещаха, че няма да допуснат повторно блокиране и за един ден нормалният трафик беше възстановен.

Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани

Ответната реакция от страна на протестиращите обаче не закъсня и вечерта по време на поредния протест блокадите отново бяха издигнати. От СДВР обясниха, че не са предприели принудителното премахване, тъй като са преценили, че там има много жени. Съобщават обаче, че през нощта през блокираните кръстовища не са били допускани да преминат дори автомобили със специален режим.

Няма задържани след снощните протести.

Заради блокадите на протестиращите отново има промени в маршрутите на част от линиите на градския транспорт. Затворени за движение са кръстовищата при Орлов мост и на бул. “Васил Левски“ и бул. “Цар Освободител“ (Ректората), съобщиха от Столичната община.

Маршрутите са променени както следва:

Автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва – автобусите по линии 9 и 75 обръщат на Военна академиия "Г.С.Раковски", автобусите по линии от линии № 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Автобусни линии № 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.

Автобусите по линия № 94 обръща на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута, автобусите от линия № 213 е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си двупосочно, тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута. Тролейбусите от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Кл.Охридски“ обръщат на кино Одеон, тролейбусите от линия № 7 от район „Люлин“ обръща на Сточна гара, тролейбусите по линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул.“Васил Левски“.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини