Платена публикация: Модерна баня - вдъхновения в съответствие с тенденциите 08 декември, 2021

Модерната баня е тази, която ще бъде съобразена със съвременните тенденции. В момента обаче стаите, в модерен стил, имат много универсални характеристики, подходящи на много различни стилове. Това позволява лесно да адаптирате дизайна на банята към всякакви промени във вкуса или нуждите ви. Ако планирате да изградите баня в модерен стил, в съответствие с тенденциите за 2022 г., вижте нашите съвети. Ще ви разкажем как да подредите модерно пространство за баня, какви фитинги и мебели ще изглеждат най-добре, какви плочки за баня ще отговарят перфектно на този стил и какви декорации се препоръчват от интериорните декоратори за тази година.

1. Модерна баня с душ в зелен цвят

Всяка година се избират два или три цвята, които ще се използват в тенденциите за баня. Понякога те са силни, наситени цветове, друг път нежни пастели, които внасят уютна атмосфера в интериора. За стилен вид на банята определено можете да заложите зелен цвят! Той се противопоставя на популярното твърдение, че модерната баня е просто приглушена, едно- или двуцветно пространство, предимно бяло или сиво. Въвеждането на ясен цвят тук може да придобие не само декоративно, но и функционално значение - цветните повърхности могат да маркират отделни зони в банята. В зависимост от наситеността му, зеленото може да внесе много радостен, оживен характер в интериора, но в по-тъмен вариант ще добави стил и елегантност. В баня, декорирана в модерен стил, си струва да посегнете към зелено в пастелни нюанси. Можете също така да опитате да ги комбинирате отенъци помежду си. Душевата зона от мента е чудесен спътник на други елементи на декора - тя хармонира перфектно със светла стена, дървени подови плочки, изразителни черни мебели, както и златисти и тъмнозелени детайли.

 

2. Мода за засенчване - омбре ефект                                                            

Не става въпрос само за цвят - не по-малко важен е и начинът, по който той е въведен в интериора. Струва си да опитате омбре ефекта, т.е.нежна, тонална комбинация и преход между единия и другия цвят. Това решение дава много възможности за подреждане, тъй като може ефективно да комбинира дори противоположни цветове. В съвременната баня този ефект може успешно да се използва върху текстилни декорации (завеси, възглавници, килими или покривки), както и върху стените. Модерните плочки за баня имат готови омбре шарки по повърхността си, така че лесно можем да внесем този ефект в нашия интериор. Нещо повече, можем да го направим, като използваме най-модерните цветове за банята, като например зеленото!

Източник: keramo-bg.com

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини