Радио Витоша

webcam

Новини

СБА иска манипулирането на километража да се криминализира

СБА иска манипулирането на километража да се криминализира

Дата: 20.09.2016 Предложението е свързано с проверка от митническите власти още при внасянето на автомобила на българска територия
Image

Председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев, внесе в Народното събрание предложение за криминализиране на манипулирането на километражите на старите автомобили.
Предложението е свързано с проверка от митническите власти още при внасянето на автомобила на българска територия, с която да се вписват показанията на километражите, като показанията да бъдат вписани в информационната система за електронна проверка, поместена на сайта на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. От СБА искат манипулирането на километражите да се наказва със затвор до две години и глоба до шест хиляди лева.
Настимир Ананиев, председател на транспортната комисия, каза за БНР, че превъртането на километража не е практика само у нас : Оказва се, че в Германия всяка трета кола също е с превъртени километри, а Германия и Италия са страните, от които най-много коли втора ръка се вкарват на нашия пазар.

Коментари