Номинирани за "Оскар" няма да стигнат до Лос Анджелис 26 март, 2021

Част от номинираните за "Оскар" изразиха недоволство от решението да не се допуска виртуално включване чрез Зуум на предстоящата церемония по раздаването на наградите. Причината е, че живеят извън САЩ и все още са под вътрешни пандемични ограничения. Публицисти и някои директори на студиа са обяснили за логистиката, разходите и карантинните въпроси, възникнали от решението да се забрани на номинираните да участват в церемонията от разстояние. От Академията не са коментарали.

Заради пандемията церемонията за наградите "Оскар", която обикновено се организира в края на февруари, беше отложена за 25 април. Тазгодишното шоу ще се проведе едновременно на две места - по традиция в театър "Долби" в Холивуд и на железопътната гара Юниън стейшън в центъра на Лос Анджелис. Организаторите съобщиха, че не предвиждат виртуални включвания, за да не омаловажат положените за провеждането на церемонията усилия и призоваха номинираните да присъстват лично.

Девет от претендентите, сред които режисьорът на "Момиче с потенциал" Емералд Фенъл и звездата на филма Кери Мълиган, живеят във Великобритания. Там обаче се очаква до средата на май да бъде в сила забрана за несъществени международни пътувания.

Представители на петте филма, които ще се съревновават в международната категория, включваща продукции от Дания, Хонконг, Румъния, Тунис и Босна и Херцеговина, също могат да имат проблеми с пътуването до Лос Анджелис.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини