Street Parade в Цюрих се завърна 14 август, 2022

Стотици хиляди хора изпълниха улиците на Цюрих в събота за ежегодния техно-парад в швейцарския град, който се проведе след двегодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

Около 850 000 души присъстваха на последното събитие през 2019 г., а тази година организаторите отчетоха между 750 000 и един милион души. Феновете се събраха за началото на парада на около два километра по протежение на реката в сърцето на финансовата столица на Швейцария. Тъй като температурата достигна 29°C, бреговете на реката бяха пълни с празнуващи, като много от тях се потопиха във водата, за да се разхладят.

"Нямам подходящите думи да опиша атмосферата тук, фантастична е, всички хора, които познаваш, нямат търпение да се забавляват", каза Патрик, 26-годишен студент в магистърска програма в Цюрих. "Можеш да усетиш това, можеш да усетиш вибрацията във въздуха", добави той.

Гвоздеят на събитието са 30 плаващи автомобила, известни като "lovemobiles", които обикновено са ярко украсени камиони с музика, диджеи и партита.

На тазгодишното събитие ще свирят повече от 200 диджеи, сред които международните звезди Adriatique, Anna Tur, Ida Engberg, Reinier Zonneveld и Syreeta.

След две години, белязани от пандемията, организаторите заявиха, че мотото на парада е "МИСЛЕТЕ".

"Мислите са ключът към мирното съжителство на нашите култури, независимо от религията, цвета на кожата, произхода или сексуалната ориентация на хората", заявиха организаторите.

Първото издание на уличния парад се провежда през 1992 г., като събира едва 1000 души и само два „автомобила на любовта“.

Сега това е най-голямото техно парти в Европа. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини