Пускат за движение метрото от Красно село до Горна баня 24 април, 2021

От днес пускат за движение 4-те км на третата метролиния от жк „Красно село” през жк „Овча купел” до Околовръстен път при кв. „Горна баня” с общо 4 метростанции - „Овча купел”, „Мизия/Нов български университет”, „Овча купел 2” и „Горна баня”.

Водосвет по повод пускането на новия участък от софийското метро ще бъде отслужен от 10.00 часа на метростанция „Мизия/Нов български университет“, която се намира в жк “Овча купел“ на ул. „Монтевидео“.

Веднага след церемонията, от 12.00 часа, столичани и гостите на града, ще могат да се возят по традиция безплатно в новия участък в рамките на деня.

С пускането на тези 4 км от Линия 3, общата дължина на столичното метро става 52 км с 47 станции.

С пускането на продължението на третата линия на столичното метро до квартал Горна баня в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня, съобщиха от БДЖ.

На нея ще спират всички влакове, пътуващи по направлението между София и Перник, като целта е да има удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини