САЩ и Обединеното кралство с обща Лунна мисия 14 октомври, 2020

Британската космическа агенция и НАСА подписаха "Споразуменията Артемида", в които се посочват насоките за изследване на Луната.

"Подписването на споразумението сигнализира, че сме ангажирани да играем водеща роля в космоса. Надяваме се да задълбочим отношенията си със Съединените щати. Този вълнуващ ход отваря нови възможности за британски компании и учени, които могат да станат част от мисиите на НАСА до Луната и Марс “, се казва в изявление на ръководителя на британската космическа агенция Греъм Търнок.

Подчертава се, че по-специално Великобритания ще участва в създаването на окололунна станция Gateway, която ще се превърне в трансферна точка за мисии до естествения спътник на Земята и в дълбокия космос. За тези цели британските власти вече са отпуснали 16 милиона паунда.

САЩ крият информация за НЛО от години

 

През пролетта на 2019 г. НАСА обяви проекта на лунната програма „Артемида“, която ще се състои от три етапа. Първият от тях предвижда безпилотен полет на космическия кораб "Орион"около Луната и връщането му на Земята. Вторият етап е полет около естествения спътник на Земята с екипаж на борда. В третата фаза НАСА очаква нейни астронавти да кацнат на Луната през 2024 г. и след това да ги изпрати на Марс приблизително в средата на 2030-те.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини