Кампания “Повече българчета за България” 2024! 05 март, 2024

Тази година я посвещаваме на ДОВЕРИЕТО! 💚
За да разберем, колко е ценно. Отговорно. И смислено!
За да научим, на кого да поверим сърцето си. И кого да пуснем в живота си…
Чии думи да чуем. И чии действия да следим изкъсо. Заради децата ни! Бъдещето. Заради България 💚
Заради нуждата да живеем в почтено общество.

Ето защо - отново е време да помагаме! И тази година ще подкрепим българските семейства!
Ако очаквате бебе
Или все още мечтате за него🌷
Ако имате хлапе и мечтаете да расте здраво и усмихнато - Запишете се!

Най-добрите специалисти в България даряват репродуктивна и АГ помощ, както и помощ за вече родените дечица! Повече информация за даренията от тях, лекарите и човеците, следете в ефир и на сайта ни radiovitosha.com!

И тази година, с цел улеснение на всички участници сме подготвили специална ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ! Ще я откриете ПОД ТОЗИ ТЕКСТ! Записването е до 30-ти март, 12 часа, само през формата на сайта ни!

А на ТЕБ разчитаме да подкрепиш най-крехките! За втора поред година ще подкрепим семействата на децата, които се нуждаят от медицински грижи и…медицинска храна, всеки ден! На този етап медицинската храна все още не се поема от НЗОК в България! Заради различни заболявания и състояния децата, които страдат от тях са с екстремно ниско тегло! Много от тези деца завинаги се нуждаят от грижите на родителите си и от адекватна здрава и социална системна.

Благодарение на усилията на семействата им, на лекари и други специалисти, на съмишленици съпричастни с този проблем, вече се радваме на РЕАЛНА КРАЧКА НАПРЕД - съгласие от НЗОК да финансира тези храни, както и гласуване на важни за целта кодове! Но преди медицинската храна да достигне до децата, предстои още много работа по механизмите за усвояване на средствата за нея. А децата не могат да чакат… За целта, всички можем да ДАРИМ - по сметката на Движение на българските майки, с основание за плащане: ЗА ХРАНА Предстоят инициативи от наша страна и накрая - всички събрани средства в “Повече българчета за България” и тази година ще бъдат предадени на Общност Мостове и Движение на българските майки, с основание “за храна”.

Сметката за дарения е: Първа инвестиционна банка BIC: FINVBGSF IBAN: BG43 FINV 9150 12BG N08H 66 Основание: “за храна” ❤️ “Човечността има лице - ТВОЕТО!”

Кампания “Повече българчета за България”! В партньорство с фондация “Искам бебе”, Общност “Мостове” и “Движение на българските майки”! На 1-ви април ще се състои официалното теглене на спечелилите в кампанията. Ще го направим в ефир, в “Тройка на разсъмване”. С бебетата, дечицата, родителите участвали в кампанията и с партньорите ни от фондация “Искам бебе”. В присъствие на нотариус и много приятели Благодарим на всички дарители през тези 18 години, за които “Повече българчета за България” се оказа обща и важна кауза 💚🌳🌞

“Човечността има лице - ТВОЕТО!” 
Кампания “Повече българчета за България”!
В партньорство с фондация “Искам бебе”!
Мечтите се сбъдват когато сме заедно!

💚💚💚

Ако сте двойка и досега не сте си правили никакви изследвания, ако вече очаквате детенце, или имате малко дете, ако се борите за рожба и имате нужда от помощ - запишете се през формата на сайта ни. Оставете име, телефон за връзка, болница и дарение, за което кандидатствате. От нас ще получите уникален номер и код за участие.

Ако кандидатствате за ваучер или процедура от репродуктивните центрове, имате право да изберете и да се запишете за повече от едно дарение, стига то да е различно по същност (ваучер, инвитро, изследване). Ваучерите не се изплащат директно и не се използват за други лечебни заведения! В рамките на посочената сума, можете да се възползвате от дарената помощ на конкретния репродуктивен център.

Можете да се запишете за няколко дарения едновременно, стига те да не се дублират (например два ваучера, две инвитро процедури). 

За бъдещите родители! Важно! Освен за раждане и/или проследяване на бременност, можете да се запишете и за всички останали дарения - съхранение на стволови клетки на детето ви, скрининг за дечица до 1 годинка, ортопедични прегледи, различни изследвания, детска кухня. Прочетете внимателно информацията за даренията!  Важно е само да не са еднакви.

Списъкът за всяко дарение е отделен и започва от числото 1.  Записването за даренията е валидно само и единствено през формата на сайта ни. 

Предоставянето на лични данни (имена и телефон за връзка) за целите на участието Ви в кампанията е доброволно! Тази информация няма да бъде използвана за нищо друго, освен за връзка между дарителите, организаторите и спечелилите с цел усвояване на дарението!

Записването приключва на 30-ти март, 12 часа, 2024г. 

Имената на печелившите не се обявяват в ефир, а само номерата, които сме им изпратили на мейл! 

ДАРИТЕЛИТЕ:

Репродуктивна помощ: 

МЦАР, Варна:

Инвитро процедура с донорски ембрион. За две двойки. Включени са всички стъпки, също и трансфер. 

Важи за двойки, които имат нужда от женски и мъжки донорски материал, с установен проблем.

Изисква се доплащане на стойност 3000лв. 

Клиника “МАЛИНОВ” дарява: 

Инвитро процедура с донорски генетичен материал (яйцеклетки!), с включени медикаменти. Възрастта на жената да е до 45 години. 

МЦ "РепроБиоМед", София дарява

3бр. ваучери на стойност по 2500лв. всеки (за 3 двойки). За процедури и/или изследвания свързани с АРТ (асистирана репродукция). В рамките на тази сума двойките могат да направят изследвания, манипулации, процедури на територията на МЦ “РепроБиоМед”. 

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан:

Инвитро процедура с включени медикаменти за една двойка, която се нуждае от инвитро със собствен генетичен материал. 

Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда:

5 ваучера за консултации и изследвания на двойки с репродуктивни проблеми, които включват:

  • консултация със специалист по репродуктивна медицина
  • тест за хламидия за мъжа и жената
  • спермограма за мъжа
  • пакет изследвания на хормони и яйчников ртезерв за жената (FSH, LH, Estradiol, AMH). 

МЦАР, Варна дарява:

Спермограми 30бр.

Спермограмата при мъжа е подходяща за господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели и да проверят репродуктивните си възможности, така и за двойки с проблемно забременяване. 

МЦАР Варна дарява: 

Първични прегледи за 30 двойки, при които бебето се бави, или просто двойки, които искат да установят репродуктивния си статус. 

ДКЦ Неоклиник даряват: Пакет “Женско здраве”, 2 броя:

  • Пълен профилактичен гинекологичен преглед – снемане на анамнеза, влагалщиен секрет, цитонамазка, трансвагинална ехография.
  • Консултация с мамолог/хирург – снемане на анамнеза и ехография на млечни жлези
  • Консултация с ендокринолог – снемане на анамнеза и ехография на щитовидна жлеза.

За всички бъдещи родители (дори да не очаквате детенце): 

УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат: За 5 двойки, мъж и жена, които планират бременности, или са в ранен срок на бременност до 10.гс. - изследване за носителство по отношение на спинална мускулна атрофия. В случай, че се окажат носители ще бъде предложена и поета необходимата диагностика по време на бременността. Превенция, свързана с мускулната атрофия. В такъв случай детето минава на терапия, достъпна за всички бебета в България.

АГ помощ (ако вече очаквате бебе): 

МЦ “Марковс”, София и професор Марков даряват:

3 пакета фетална морфология за три бъдещи майки. Всеки пакет съдържа по три високо специализирани ехографски прегледа за оценка на феталната морфология в различните срокове на бременността.

Феталната морфология представлява обстойно и високоспециализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и протичането на бременността.

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, всички необходими изследвания, фетална морфология(необходим брой). За една бъдеща майка. 

За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис даряват:

Ранна Фетална морфология - Скрининги в 1-ви триместър ( между 11 и 13 г.с.) на пет бъдещи майки. ( д-р Борис Стоилов). 

За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина:

Проследяване на бременността на една пациентка - включва всички  необходими прегледи, високоспециализирани изследвания и скрининги. (д-р Полина Захариева и д-р Борис Стоилов). 

УМБАЛ “Света Марина”, Плевен и д-р Елица Гьокова поемат:

Пакети за цялостно проследяване на бременност и пълен пакет от всички специализирани прегледи фетална морфология за 5 бъдещи майки. 

*Д-р Елица Гьокова е акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина. Завършила е специализация по фетална медицина в King’s College Hospital под ръководството на проф. Кипрос Николаидес. Извършва специализирани прегледи по фетална медицина (комбиниран скрининг за хромозомни заболявания, оценка на фетална анатомия, късна фетална анатомия, фетални Доплери, други) и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, водене на раждания.

МЦАР, Варна дарява:

Фетална морфология ( на 5 бъдещи майки по 3бр. за всяка, в подходящия етап на бременност). 

  • 11-13 г.с. 
  • 19-21 г.с. 
  • 29-31 г.с. 

Съхранение на стволови клетки: 

Тъканна банка “Биорегенерация” поема безвъзмездно съхранението на стволови клетки от пъпна връв за едно дете в пакета БИОСЕЛ  - извличане на кръвни стволови клетки при раждането (хемопоетични стволови клетки от кръв от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и в коя болница ще бъде раждането! Специалистите идват на място.

Моля, имайте предвид, че е необходимо техническо време за сключване на договор и организация за усвояване на дарението от ДВЕ СЕДМИЦИ преди датата на термин. 

Прегледи, изследвания и консултации за новородени, бебета и деца до 18-годишна възраст: 

УМБАЛ "Лозенец" дарява (за 10 деца):

Прегледи и консултация за гръбначни изкривявания. Лечебното заведение участва в кампанията с висококвалифицираните си специалисти.
Доц. д-р Искра Такева, началник на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина, ще извърши прегледи на десет деца за гръбначни изкривявания и ще консултира родителите по следните теми: Има ли ръст на деца с гръбначни изкривявания? Коя е правилната стойка пред компютъра? Кои са най-полезните спортове за добра стойка и силни мускули? Кои спортове не се препоръчват при подрастващите?Колко тежка трябва да е ученическата чанта? Коя е подходящата раница и как трябва да се носи? Кои са подходящите обувки, за да се избегнат гръбначни проблеми? Какво следва, когато вече е установен проблем с гръбначния стълб? Каква е профилактиката на гръбначните изкривявания?

УМБАЛ "Лозенец" дарява (за 10 деца):

Oчни прегледи и консултация.
Лечебното заведение участва в кампанията с висококвалифицираните си специалисти. Д-р Гергана Светославова, детски офталмолог извърши очни преглед на десет деца и ще засегне темите: Кога децата трябва да носят слънчеви очила? Какви трябва да са стъклата? Защо рамката на слънчевите очила също е важна? За какви симптоми трябва да следят родителите, особено около първата годинка на детето? Опасно ли е да поръчвате от онлайн магазини слънчеви очила за децата си?

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и д-р Масларска поемат:

Пълен ултразвуков скрининг за 15 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:

  • Ултразвуков скрининг на 15 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема:

“Курс за ранно психомоторно и двигателно развитие за бебета/дечица до 12 месеца" (с Яна Раковска, кинезитерапевт), в който могат да се включат 15 деца. Курсът ще бъде организиран в съботен ден, на две групи. От болницата ще координират със спечелилите деня и часа на курса.

УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат разширен метаболитен скрининг на 10 бебета. Това са изследвания, които целят, ако се открие метаболитно заболяване, то да се лекува и следи от първия месец в живота на бебето. Метаболитните заболявания се изявяват рано, още в първите месеци. Изследванията са част от европейските стандарти за грижа към най-мъничките, но в България все още се поемат много малка част от тях. За изследването не е необходимо да пътувате, или да посетите специално “Майчин дом”! Проба за изследването се взема в родилното отделение(където и да раждате в България), между 3-ти и 5-ти ден от раждането на детенце! 

ДКЦ Неоклиник дарява:

Пакет “Детско здраве”  от 0 до 18 г. – 2 бр. :

  • Преглед от детски ендокринолог;
  • Преглед от детски пулмолог;
  • Преглед и консултация от детски ревматолог. 

Акция “Кърмене”:

Ася Демирева, сертифициран консултант по кърмене обучена по програма на Уницеф, както и към Борда на консултантите по лактация, дарява:

Онлайн консултация (за две майки). 

Ася Демирева, сертифициран консултант по кърмене обучена по програма на Уницеф, както и към Борда на консултантите по лактация, дарява:

Консултация за две майки в кабинет. 

Бебешки колички Чиполино даряват 4 бебешки колички, като спечелилите ще могат да си изберат дизайн за по-голямо удобство:

ДЕТСКА КУХНЯ: 

Детска кухня "Хер Бебе” дарява здравословна храна за период от осем седмици, за 10 дечица, с възможност за доставка до вкъщи до над 20 града в България:
За деца от 7 до 12 месеца, за деца от 1 до 3 години, както и за деца от 3 до 7 години. 

Всяко едно от спечелилите семейства ще получи и по един стек с вкусна лютеница “Хер Бебе”. 

"Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова

ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ, ако е необходимо по медицински причини:

ДКЦ Неоклиник дарява:

Образна диагностика: Ядрено-магнитен резонанс на зона по избор. 

КОШНИЦА “ЛЮБОВ”! ❤️🌺

За участниците, записали се в кампанията ни, сме осигурили 10 кошници, пълни с полезни продукти за всички бъдещи родители! От всички записали се, ще изтеглим на томболен принцип 10 участника, за да зарадваме 10 български семейства. 

Благодарим на Мустела, Допелхерц, на Oview и Presto

В нашата кошница “ЛЮБОВ” ще откриете: 

Козметика Mustela 

ЗА БЕБЕТАТА:

  • Мече, защото всички се радват на плюшени мечета(за момиченца и за момченца)
  • Линимент, защото дупето трябва да се почисти така, че да можеш да го нацелуващ след това. Линимент е френски продукт, който изцяло замества употребата на мокри кърпички за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени, нежен лосион, който се използва за почистване без измиване. Съдържа маслиново масло и вода от лайм. Желателно е да се разклати преди употреба, за да се смесят 2-те фази.
  • Крем против подсичане 1-2-3, защото основната ни задача е да предпазим кожата под пелената.

ЗА МАЙКИТЕ:

  • Крем против стрии;
  • Олио против стрии. 

Тест за овулация Oview и тест за бременност Presto. Заедно по пътя към желаното бебе!

Допелхерц

  • 10 бр. Допелхерц Фертил Баланс за жени - Допелхерц систем Фертил Баланс подкрепя репродуктивната функция и нормалния фертилитет. Създава подходящи условия за успешна бременност и ембрионално развитие. Не съдържа хормони.
  • 10 бр. Допелхерц Фертил Баланс за мъже - Допелхерц систем Фертил Баланс за мъже подкрепя мъжката репродуктивна функция. Важен е за нормалната сперматогенеза със съдържанието на 2000 мg L-карнитин, 5 витамина, цинк, селен и таурин.
  • 10 бр. Допелхерц Актив Мама - Покрива повишените нужди от витамини, минерали и микроелементи на бъдещите майки, бременните и кърмещите жени. Високо съдържание на омега-3 киселини, важни за сърцето, мозъка и зрението на плода и кърмачето. Награда за най-добри хранителни добавки за бременни в класацията Mother & Baby Awards 2022*. Не съдържа лактоза и глутен. Висок стандарт за чистота на съставките и немско качество!

 ☘️☘️☘️

Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 

Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, ще можете да слушате в ефир, както и през нашият YouTube канал! 

Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио "Витоша", на страниците на радио “Витоша” и "Тройка на разсъмване" във фейсбук. 

В рамките на две седмици след тегленето (1-ви април), ще се свържем със спечелилите. 

От датата, на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те от своя страна да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, за да активират дарението! Защото УРОЦИТЕ ПО ЧОВЕЧНОСТ са важни, а обичта успява да променя! 

18 години “Повече българчета за България”:-))))
“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

Общите условия на Кампанията четете ТУК

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини