Печеливши от кампанията “Повече българчета за България”2024 01 април, 2024

Кампания “Повече българчета за България”2024! 

Тази година я посветихме на ДОВЕРИЕТО! 💚
За да разберем, колко е ценно. Отговорно. И смислено!
За да научим, на кого да поверим сърцето си. И кого да пуснем в живота си…
Чии думи да чуем. И чии действия да следим изкъсо. Заради децата ни! Бъдещето. Заради България 💚
Заради нуждата да живеем в почтено общество.

Ето защо - не спираме да помагаме заедно! И тази година подкрепихме българските семейства! И БЛАГОДАРИМ на всички дарители, професионалисти, съмишленици - хора със сърца! 🌞💚

А на ТЕБ разчитаме да подкрепиш най-крехките! За втора поред година подкрепяме семействата на децата, които се нуждаят от медицински грижи и…медицинска храна, всеки ден! На този етап медицинската храна все още не се поема от НЗОК в България! Заради различни заболявания и състояния децата, които страдат от тях са с екстремно ниско тегло! Много от тези деца завинаги се нуждаят от грижите на родителите си и от адекватна здрава и социална системна.

Благодарение на усилията на семействата им, на лекари и други специалисти, на съмишленици съпричастни с този проблем, вече се радваме на РЕАЛНА КРАЧКА НАПРЕД - съгласие от НЗОК да финансира тези храни, както и гласуване на важни за целта кодове! Но…това добро решение се бави, незнайно до кога! 

А децата не могат да чакат…Не могат да оцелеят без нашата помощ!

За целта, всички можем да ДАРИМ - по сметката на Движение на българските майки, с основание за плащане: ЗА ХРАНА.  

Предстоят инициативи от наша страна и накрая - всички събрани средства в “Повече българчета за България” и тази година ще бъдат предадени на Общност Мостове и Движение на българските майки, с основание “за храна”.

Сметката за дарения е: Първа инвестиционна банка BIC: FINVBGSF IBAN: BG43 FINV 9150 12BG N08H 66 Основание: “ЗА ХРАНА” ❤️ 

“Човечността има лице - ТВОЕТО!”  

Стани част от “Повече българчета за България”! 💛

ДАРИТЕЛИТЕ И ПЕЧЕЛИВШИТЕ НОМЕРА: 

Репродуктивна помощ: 

МЦАР, Варна:

Инвитро процедура с донорски ембрион. За две двойки. Включени са всички стъпки, също и трансфер. 

Важи за двойки, които имат нужда от женски и мъжки донорски материал, с установен проблем.

Изисква се доплащане на стойност 3000лв. 

Печелят: 6, 18;

Резерви: 7, 8, 12 

Клиника “МАЛИНОВ” дарява: 

Инвитро процедура с донорски генетичен материал (яйцеклетки!), с включени медикаменти. Възрастта на жената да е до 45 години. 

Печели: 15; 

Резерви: 42, 41, 7 

МЦ "РепроБиоМед", София дарява

3бр. ваучери на стойност по 2500лв. всеки (за 3 двойки). За процедури и/или изследвания свързани с АРТ (асистирана репродукция). В рамките на тази сума двойките могат да направят изследвания, манипулации, процедури на територията на МЦ “РепроБиоМед”. 

Печелят: 52, 63, 21;

Резерви: 22, 55, 96;

Допълнителни ваучери за използване в “Репробиомед”, София - 3 ваучера по 200лв. от майките на Сбъднатите мечти Ема, Хари, Цветелина и Михаил. 

Печелят: 6, 92, 23 

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан:

Инвитро процедура с включени медикаменти за една двойка, която се нуждае от инвитро със собствен генетичен материал. 

Печели: 28;

Резерви: 59, 24, 43

Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда:

5 ваучера за консултации и изследвания на двойки с репродуктивни проблеми, които включват:

  • консултация със специалист по репродуктивна медицина
  • тест за хламидия за мъжа и жената
  • спермограма за мъжа
  • пакет изследвания на хормони и яйчников ртезерв за жената (FSH, LH, Estradiol, AMH). 

Печелят: 51, 65, 60, 62, 44

Резерви: 42, 41, 25

МЦАР, Варна дарява:

Спермограми 30бр.

Спермограмата при мъжа е подходяща за господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели и да проверят репродуктивните си възможности, така и за двойки с проблемно забременяване. 

Печелят: Всички записали се!

МЦАР Варна дарява: 

Първични прегледи за 30 двойки, при които бебето се бави, или просто двойки, които искат да установят репродуктивния си статус. 

Печелят: Всички записали се! 

ДКЦ Неоклиник даряват: Пакет “Женско здраве”, 2 броя:

  • Пълен профилактичен гинекологичен преглед – снемане на анамнеза, влагалщиен секрет, цитонамазка, трансвагинална ехография.
  • Консултация с мамолог/хирург – снемане на анамнеза и ехография на млечни жлези
  • Консултация с ендокринолог – снемане на анамнеза и ехография на щитовидна жлеза.

Печелят: 129, 67;

Резерви: 113, 48, 122

За всички бъдещи родители (дори да не очаквате детенце): 

УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат: За 5 двойки, мъж и жена, които планират бременности, или са в ранен срок на бременност до 10.гс. - изследване за носителство по отношение на спинална мускулна атрофия. В случай, че се окажат носители ще бъде предложена и поета необходимата диагностика по време на бременността. Превенция, свързана с мускулната атрофия. В такъв случай детето минава на терапия, достъпна за всички бебета в България.

Печелят: 65, 107, 85, 94, 86;

Резерви: 80, 48, 78

АГ помощ (ако вече очаквате бебе): 

МЦ “Марковс”, София и професор Марков даряват:

3 пакета фетална морфология за три бъдещи майки. Всеки пакет съдържа по три високо специализирани ехографски прегледа за оценка на феталната морфология в различните срокове на бременността.

Феталната морфология представлява обстойно и високоспециализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и протичането на бременността.

Печелят: 71, 70, 52;

Резерви: 7, 47, 61

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, всички необходими изследвания, фетална морфология(необходим брой). За една бъдеща майка. 

Печели: 10;

Резерви: 5, 7 

За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис даряват:

Ранна Фетална морфология - Скрининги в 1-ви триместър ( между 11 и 13 г.с.) на пет бъдещи майки. ( д-р Борис Стоилов). 

Печелят: 48, 27, 44, 5, 20;

Резерви: 50, 32, 19 

За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина:

Проследяване на бременността на една пациентка - включва всички  необходими прегледи, високоспециализирани изследвания и скрининги. (д-р Полина Захариева и д-р Борис Стоилов). 

Печели: 6

Резерви: 36, 23, 5

УМБАЛ “Света Марина”, Плевен и д-р Елица Гьокова поемат:

Пакети за цялостно проследяване на бременност и пълен пакет от всички специализирани прегледи фетална морфология за 5 бъдещи майки. 

*Д-р Елица Гьокова е акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина. Завършила е специализация по фетална медицина в King’s College Hospital под ръководството на проф. Кипрос Николаидес. Извършва специализирани прегледи по фетална медицина (комбиниран скрининг за хромозомни заболявания, оценка на фетална анатомия, късна фетална анатомия, фетални Доплери, други) и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, водене на раждания.

Печели: 4;

Резерви: 13, 3, 10

МЦАР, Варна дарява:

Фетална морфология ( на 5 бъдещи майки по 3бр. за всяка, в подходящия етап на бременност). 

  • 11-13 г.с. 
  • 19-21 г.с. 
  • 29-31 г.с. 

Печели: 31, 19, 32, 35, 9;

Резерви: 11, 21 

Съхранение на стволови клетки: 

Тъканна банка “Биорегенерация” поема безвъзмездно съхранението на стволови клетки от пъпна връв за едно дете в пакета БИОСЕЛ  - извличане на кръвни стволови клетки при раждането (хемопоетични стволови клетки от кръв от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и в коя болница ще бъде раждането! Специалистите идват на място.

Моля, имайте предвид, че е необходимо техническо време за сключване на договор и организация за усвояване на дарението от ДВЕ СЕДМИЦИ преди датата на термин. 

Прегледи, изследвания и консултации за новородени, бебета и деца до 18-годишна възраст: 

Печели: 165; 

Резерви: 243, 212

УМБАЛ "Лозенец" дарява (за 10 деца):

Прегледи и консултация за гръбначни изкривявания. Лечебното заведение участва в кампанията с висококвалифицираните си специалисти.
Доц. д-р Искра Такева, началник на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина, ще извърши прегледи на десет деца за гръбначни изкривявания и ще консултира родителите по следните теми: Има ли ръст на деца с гръбначни изкривявания? Коя е правилната стойка пред компютъра? Кои са най-полезните спортове за добра стойка и силни мускули? Кои спортове не се препоръчват при подрастващите?Колко тежка трябва да е ученическата чанта? Коя е подходящата раница и как трябва да се носи? Кои са подходящите обувки, за да се избегнат гръбначни проблеми? Какво следва, когато вече е установен проблем с гръбначния стълб? Каква е профилактиката на гръбначните изкривявания?

Печелят:161, 62, 24, 137, 35, 18, 100, 64, 109, 156; 

Резерви: 143, 142 

УМБАЛ "Лозенец" дарява (за 10 деца):

Oчни прегледи и консултация.
Лечебното заведение участва в кампанията с висококвалифицираните си специалисти. Д-р Гергана Светославова, детски офталмолог извърши очни преглед на десет деца и ще засегне темите: Кога децата трябва да носят слънчеви очила? Какви трябва да са стъклата? Защо рамката на слънчевите очила също е важна? За какви симптоми трябва да следят родителите, особено около първата годинка на детето? Опасно ли е да поръчвате от онлайн магазини слънчеви очила за децата си?

Печелят: 21, 146, 49, 51, 19,

120, 22, 76, 23, 31; 

Резерви: 189, 6

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и д-р Масларска поемат:

Пълен ултразвуков скрининг за 15 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:

  • Ултразвуков скрининг на 15 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи

    Печелят: 225, 141, 117, 74, 17, 61, 131, 76, 122, 232, 179, 54, 103, 11, 187; Резерви: 81, 25

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема:

“Курс за ранно психомоторно и двигателно развитие за бебета/дечица до 12 месеца" (с Яна Раковска, кинезитерапевт), в който могат да се включат 15 деца. Курсът ще бъде организиран в съботен ден, на две групи. От болницата ще координират със спечелилите деня и часа на курса.

Печелят: 98, 170, 113, 78, 13, 111, 79, 103, 55, 174, 171, 9, 156, 116, 33;

Резерви: 180, 102 

УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат разширен метаболитен скрининг на 10 бебета. Това са изследвания, които целят, ако се открие метаболитно заболяване, то да се лекува и следи от първия месец в живота на бебето. Метаболитните заболявания се изявяват рано, още в първите месеци. Изследванията са част от европейските стандарти за грижа към най-мъничките, но в България все още се поемат много малка част от тях. За изследването не е необходимо да пътувате, или да посетите специално “Майчин дом”! Проба за изследването се взема в родилното отделение(където и да раждате в България), между 3-ти и 5-ти ден от раждането на детенце! 

Печелят: 101, 75, 116, 149, 169, 56, 31, 124, 28, 63;

Резерви: 95, 159, 99

ДКЦ Неоклиник дарява:

Пакет “Детско здраве”  от 0 до 18 г. – 2 бр. :

  • Преглед от детски ендокринолог;
  • Преглед от детски пулмолог;
  • Преглед и консултация от детски ревматолог.

Печелят: 45, 73; 

Резерви: 239, 87 

Акция “Кърмене”:

Ася Демирева, сертифициран консултант по кърмене обучена по програма на Уницеф, както и към Борда на консултантите по лактация, дарява:

Онлайн консултация (за две майки). 

Печелят: 81, 103;

Резерви: 17, 62

Ася Демирева, сертифициран консултант по кърмене обучена по програма на Уницеф, както и към Борда на консултантите по лактация, дарява:

Консултация за две майки в кабинет. 

Печелят: 80, 36;

Резерви: 92, 76

Бебешки колички Чиполино даряват 4 бебешки колички, като спечелилите ще могат да си изберат дизайн за по-голямо удобство:

Печели: 17

Резерви: 71, 5 

Печели:50;

Резерви: 49, 9

Печели: 9;

Резерви: 16, 41

Печели: 37; 

Резерви: 50, 36

ДЕТСКА КУХНЯ: 

Детска кухня "Хер Бебе” дарява здравословна храна за период от осем седмици, за 10 дечица, с възможност за доставка до вкъщи до над 20 града в България:
За деца от 7 до 12 месеца, за деца от 1 до 3 години, както и за деца от 3 до 7 години. 

Всяко едно от спечелилите семейства ще получи и по един стек с вкусна лютеница “Хер Бебе”. 

Печелят: 299, 155, 57, 284, 269, 263, 332, 186, 92, 328; 

Резерви: 188, 146

"Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова

Печелят: 340, 115, 52; 

Резерви: 80, 339 

ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ, ако е необходимо по медицински причини:

ДКЦ Неоклиник дарява:

Образна диагностика: Ядрено-магнитен резонанс на зона по избор. 

Печели: 39; 

Резерви: 140, 17

КОШНИЦА “ЛЮБОВ”! ❤️🌺

10 кошници, пълни с полезни продукти за всички бъдещи родители дариха дългогодишните партньори Мустела, Допелхерц, на Oview и Presto

От всички записали се, изтеглихме на томболен принцип 10 участника, за да зарадваме 10 български семейства. 

Благодарим на Мустела, Допелхерц, на Oview и Presto за изключителната грижа и дарените козметика за бебета и майки, добавки за бъдещите родители и тестове за овулация и бременност! 

Кошница “Любов” ❤️🌺 печелят: 

номер 27 от списъка за фетална морфология при проф. Марков;

номер 9 от списъка за АГ помощ в Плевен при д-р Гьокова;

номер 26, 57 и 67 записали се за онлайн консултация за кърмене;

номер  85, 33, 76, 98 и 55, записали се за консултация за кърмене в кабинет. 

☘️☘️☘️

Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 

Интервютата на дарителите в кампанията, ще можете да чуете скоро и през нашият YouTube канал! 

В рамките на две седмици след тегленето (1-ви април), ще се свържем със спечелилите. 

От датата , на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те от своя страна да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, за да активират дарението! 

Защото УРОЦИТЕ ПО ЧОВЕЧНОСТ са важни, а обичта успява да променя! 

18 години “Повече българчета за България”:-))))

“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

Общите условия на Кампанията четете ТУК

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини