Париж затяга още мерките 05 ноември, 2020

Парижките власти ще затегнат противоепидемичните ограничения в предградията с цел да спрат разпространението на новия коронавирус. Това съобщи кметът на френската столица Анн Идалго.

„Ограниченията ще засегнат редица обекти, които продават алкохол и храна за вкъщи и са близо до големи тълпи от хора“, каза тя. Градоначалникът поясни, че работата на тези заведения ще приключва в 22:00 местно време . Тя отбеляза, че през следващите няколко часа префектурата на полицията ще публикува съответния документ.

Според указа на президента на Франция, от 30 октомври, поне до 1 декември, страната въвежда отново карантинния режим поради увеличаването на случаите на коронавирусна инфекция. Кафенета, ресторанти, барове, спортни зали и клубове са затворени, а магазините с несъществени стоки също затварят врати.

Повече от 1,5 милиона случая на коронавирусна инфекция са установени във Франция от началото на пандемията, според последните данни на здравните власти. Броят на смъртните случаи от Covid-19 от март е над 38,6 хиляди.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини