Радио Витоша на 31 17 януари, 2022

На 16 януари 2022 година радио „Витоша“ официално стана на 31 години!

Повече от трите десетилетия присъствие в българския радиоефир екипът на медията отпразнува на 17 януари, понеделник, в присъствието на любимите гласове на радиостанцията.

Водещите от най-слушаното сутрешно радио шоу в България "Тройка на разсъмване“, емблематичните гласове на медията – Боби от Оffice break, Стоян от Vitosha on Air, Ева от Vitosha Drive, както и новинарите - Росен Димитров и Емил Йорданов, си пожелаха в бъдеще да радват слушателите с още хубава музика, интересни предавания и позитивни новини.

За малко повече от четвърт век радио „Витоша“ се превърна в безспорен любимец на няколко поколения българи. Най-добрата музика и уникалност в програмно отношение, както и активното участие в редица благотворителни и социални каузи имат своя принос за това, но по-важното е постоянната връзка с най-важното – нашите слушатели.

Затова и по повод 31-ия си рожден ден променяме изцяло облика си. Новото ни лого е модерен прочит на досегашната ни визуална опаковка – с него показваме, че макар и да се променяме, то е с поглед, насочен в бъдещето, за да отговори на очакванията на слушателите ни.

"Освен звученето на радио Витоша, много искахме да променим и облика на радиото. Искахме лого, което да е много изчистено, в съвременна цветова гама, за да сложи начало на цялостно обновяване, а скоро ще видите и нов сайт." каза Тодор Милиев (програмен координатор на радио "Витоша" и водещ в "Тройка на разсъмване").

"Новото лого на радиото е модерно и с много нови и нестандартни елементи, които са в унисон с цялостната концепция, която следваме за развитие на радиото." спомена Росен Димитров.

"Промяната показва, че искаме да се развиваме. Новото лого показва жаждата ни за развитие и търсенето на съвършенството, защото това ни държи жив и креативен" каза Емил Йорданов.

Радио Витоша е на българския медиен пазар от 16 януари 1991 г., когато на честота 97.6 MHz в ефира на София започва излъчване програмата на „Гласът на Америка“ - „VOA Europe“, която само година по-късно е комбинирана с излъчвания на българското радио "Витоша". Програмата е 24-часова и включва сутрешен блок на български език от Вашингтон - „Добро утро, България!“, а след него и сателитна музикална програма от VOA Europe.

През 1992 г. започват излъчвания на новини на български език от студиото в София. Постепенно местните предавания се увеличават и на 7 януари 1993 г. е официалното откриване на Радио Витоша.

Радиото стартира под надслов „Българско радио с американски стандарти“. Собствената програма нараства до 18 часа дневно, а програмита на VOA Europe продължава да се ретранслира през нощта. От 1999 г. Радио Витоша излъчва самостоятелна 24-часова програма и се утвърждава като лидер в музикалния формат CHR. На 5 декември 1999 г. стартира сутрешното шоу „Тройка на разсъмване“.

Следи ни във Facebook и Instagram, за да не изпускаш новини, изненади и игри от радио Витоша!

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини