Фурмите вдигат мъжете 16 септември, 2020

Фурмите са много полезни за мъжете по отношение на контрола на нивата на кръвната захар, подобряване на мозъчната функция и ерекцията.

Те са били култивирани от древните египтяни. От тях са правили вино преди повече от 5000 години. Плодовете съдържат голямо количество минерали, полезни фибри, антиоксиданти. От гледна точка на витамини във фурмите има В6, А и К, както и калций и желязо, форсфор и манган.

При редовна консумация на фурми в рамките на установената норма, този процес може да предпази от оксидативен стрес и мозъчно възпаление. Според РИА Новости те предпазват от Паркинсон и Алцхаймер. Яденето на сушени фурми може значително да намали риска от инсулт или атерогенеза. За нормализиране на сърдечната функция се препоръчва да се пие сироп от фурми поне два пъти седмично.

Редовният секс облекчава безсънието

Тъй като плодовете на финиковата палма съдържат цинк, витамин В6, естрадиол, всички тези компоненти могат да увеличат подвижността на сперматозоидите в мъжкото тяло. До известна степен сушените фурми помагат за намаляването на еректилните проблеми при мъжете.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини