Редовният секс облекчава безсънието 11 септември, 2020

Сексологът и експерт по връзките Кейт Тейлър споедли, че сексът има благоприятен ефект върху здравето и психическото състояние на човек.

Позовавайки се на ново проучване, тя отбелязва, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, имат по-силен имунитет. Освен това по време на секс тялото произвежда „хормони на радостта“, които повишават настроението - ендорфин, окситоцин и допамин. Тейлър отбелязва, че стабилният сексуален живот намалява риска от депресия.

Жената изневерява заради некачествен секс

Според сексолога проучването показва, че сексът може да облекчи безсънието и да подобри качеството и продължителността на съня. Също така редовното правене на любов укрепва мускулите на цялото тяло и помага за справяне с главоболието и други болки.

Тейлър подчертава, че активният сексуален живот намалява риска от смърт от рак на простатата и сърдечни заболявания, а също така понижава кръвното налягане.

Американски учени от Вашингтонския изследователски университет в Сейнт Луис доказаха, че сексуалната активност намалява риска от преждевременна смърт и вероятността от смърт от сърдечни заболявания с 21%.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини