Поредицата FIFA отива в историята 29 септември, 2022

Една от най-големите поредици в историята на видеоигрите приключва в петък с излизането на FIFA 23. Тя е последната версия на футболната игра, която завладява милиони фенове през последните три десетилетия.

Американският производител на игри „Electronic Arts“ и световната футболна организация FIFA прекараха месеци в преговори за лицензионното споразумение, което е в основата на играта от първото ѝ издание през 1993 г. През май те потвърдиха раздялата. FIFA заяви, че ще търси други партньори, а EA заяви, че от следващата година ще преименува играта си на "EA Sports FC".

Австралийската суперзвезда Сам Кър е на корицата на играта заедно с Килиан Мбапе

"Това е - и си остава - една от най-популярните поредици в целия гейминг", казва Том Вийман от „Newzoo“, фирма, която анализира данни за гейминг индустрията.

Разделянето е рисковано както за EA, така и за FIFA. Нито една от двете страни не може да гарантира успех на новите си начинания.

Но анализаторите твърдят, че EA е в по-силна позиция, след като е прекарала 30 години в разработване и маркетинг на играта. Анализаторите твърдят, че EA е в по-силна позиция, тъй като е прекарала 30 години в разработване и маркетинг на играта.

Миналата година фирмата съобщи, че FIFA е продадена в повече от 325 милиона копия през трите десетилетия на съществуването си. Смята се, че продажбите са генерирали повече от 20 милиарда долара.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини