Радио Витоша

webcam

Новини

Тази година празникът на Все Светии ще бъде зловещ и откачен

Тази година празникът на Все Светии ще бъде зловещ и откачен

Дата: 14.10.2021 Тази година празникът на Все Светии ще бъде по-голям, зловещ и откачен с „Хелоуин убива“
Image
Снимка: Forum Film Bulgaria

През 2018 г. боксофис хитът Хелоуин вдъхна нов живот на хорър иконата Майкъл Майърс – филмът едновременно отдаде почит на класиката от 1978 г. на жанровата легендата Джон Карпентър и представи емблематичния безжалостен убиец в нова светлина за съвременната публика, превръщайки се в най-успешната част от над 40-годишната поредица. Този Хелоуин Ужасът се завръща такъв, какъвто не сме го виждали досега.

Хелоуин убива има амбицията да надмине своя предшественик като ни представи едно по-голямо, по-зловещо, по-заплашително и по-откачено продължение, което напълно оправдава очакванията, които задава заглавието. Това е обещанието, което режисьорът Дейвид Гордън Грийн дава в специално видео зад кулисите на филма, в което се включват още звездата на франчайза Джейми Лий Къртис, сценаристът Дани МакБрайд и част от останалите главни действащи лица като всички са единодушни – Хелоуин убива е напълно различен филм.

И докато Хелоуин е за историята на Лори Строуд (Къртис), то Хелоуин убива разказва историята на Хадънфийлд. Филмът изследва ефекта на насилието над града и над обществото ни като цяло, засяга темите за стадния манталитет и страхa като движеща сила, отвеждайки Лори и Майкъл Майърс до ръба на жадуваната убийствена кулминация. Очаква ни незабравимо „злокобно“ изживяване с много екшън и кръв – Хелоуин убива завзема кината от 22 октомври.

 

Коментари