Радио Витоша

webcam

Новини

София пита Белград за оградата по границата

София пита Белград за оградата по границата

Дата: 21.08.2020 В правителственото постановление е обоснована и необходимостта от решение за временно обитаване на частни имоти, през които трябва да премине оградата.
Image

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева дипломатическата ни служба поиска обяснение от властите на Република Сърбия относно публикациите в сръбски медии, че правителството ще строи ограда по границата с България.

По-рано беше съобщено че, Белград е взел решение за поставяне на телена ограда по границата между двете страни с цел предотвратяване на разпространението на COVID-19 и нерегламентираното преминаване от България към Сърбия.

Тестовете на "Кулата" не са задължителни

Информацията за действията на съседната държава е оповестена от Радио и телевизия на Сърбия. В правителственото постановление е обоснована и необходимостта от решение за временно обитаване на частни имоти, през които трябва да премине оградата.

Посланикът за специални поръчения Иван Петков разговаря със сръбския посланик в София Желко Йович, който заяви, че правителството му не е вземало решение за издигане на ограда по границата с България, нито се извършват дейности по подготовката за такова съоръжение, съобщиха от МВнР.

Коментари