Радио Витоша

webcam

Новини

Шлемът на Дарт Вейдър отива на търг

Шлемът на Дарт Вейдър отива на търг

Дата: 29.08.2019 Прототип на лунно возило, откраднато от Шон Конъри в образа на Джеймс Бонд във филма "Диамантите са вечни" пък е оценено на 600 000 долара.
Image
Снимка: БТА

Каската и маската на Дарт Вейдър от "Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара", рокля от "Магьосникът от Оз" и нощница, носена от Мерилин Монро, са сред стотиците реликви, свързани с историята на Холивуд, които ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис следващия месец.

Според аукционна къща "Профайлс ин хистъри", съществуват само няколко екземпляра от каската на Дарт Вейдър. Тя е носена от актьора Дейвид Прауз, превъплътил се в образа на заклетия враг и баща на Люк Скайуокър в първата трилогия на "Междузвездни войни". Експерти от аукционната къща смятат, че за каската ще бъдат платени между 250 000 и 400 000 долара.

Търгът ще се състои на 25 и 26 септември. Ще бъдат предложени за продажба почти 1000 лота, като се очаква приходите да надхвърлят 10 милиона долара. Феновете ще бъдат привлечени от лотове, свързани с нямото кино, златния век в Холивуд и по-нови филми.

Сред емблематичните лотове е черно-бяла рокля, носена от дубльорката на Джуди Гарланд - Барбара Кошей в образа на Дороти в "Магьосникът от Оз" (1939). За роклята е възможно да бъдат платени 500 000 долара.

Прототип на лунно возило, откраднато от Шон Конъри в образа на Джеймс Бонд във филма "Диамантите са вечни" пък е оценено на 600 000 долара.

На търга ще бъдат изложени също костюми, носени от Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в "Титаник", очила на Даниъл Радклиф от "Хари Потър и фолософският камък", блъснатият от влак автомобил DeLorean от "Завръщане в бъдещето 2".

Коментари