Радио Витоша

webcam

Новини

Отслабване според джоба. Възможно е!

Отслабване според джоба. Възможно е!

Дата: 20.11.2020
Image
Снимка: Dan Gold on Unsplash

Ако току-що започвате, отслабването и преминаването на по-здравословен начин на живот може да изглежда скъпо. Преди да разтеглите бюджета извън възможностите си, важно е да помислите кои покупки оказват най-голямо влияние върху целите ви за отслабване. Нещо повече – някои от най-добрите инструменти за отслабване са удобни за бюджета или дори безплатни.

Придържайте се към пълнозърнестите храни


Въпреки че над 2 милиарда долара всяка година се изразходват за добавки за отслабване, малко се знае дали те действително са ефективни и могат да причинят повече вреда, отколкото полза за вашето тяло и бюджет. За да спестите пари и безопасно да отслабнете, е по-добре да поемете по старомодния път. Създайте калориен дефицит чрез здравословна диета и упражнения и се придържайте към тях последователно.

Яжте повече у дома

Яденето в ресторанти и бързото хранене са свързани с по-висок холестерол, показва едно проучване в Американското списание за промоция на здравето. Вместо това „одитирайте избора си в ресторанта“, казва Бен Цел, сертифициран специалист по здраве и кондиция и регистриран диетолог. Помислете защо избирате тези места за хранене и дали тяхното меню и размери на порциите ви пречат да постигнете целите си за отслабване.
Опитайте да приготвите по-здравословни версии на любимите си ястия в ресторанта у дома, така че можете да проследявате порциите и приема си, като същевременно спестявате калории и пари.

Как правилно се пие кафе

 

Приготвяйте си храна за работа у дома

Използвайте планиране на храненето, за да съкратите списъка си с хранителни стоки. Готвенето на ястия не само ще ви спести време и пари, но също така ще гарантира, че сте по-последователни с хранителния си прием.
И не забравяйте за закуската. Планирайте закуските предварително, за да поддържате метаболизма си във форма, като същевременно предотвратявате преяждането.

Купувайте бюджетно-адекватни протеини

Протеинът е ключов за отслабването, защото ви помага да се чувствате пълноценни (което може да ви помогне да предотвратите преяждане) и намалява шанса тялото ви да разгражда мускулите за енергия по време на периода ви за отслабване. Но не е нужно непременно да купувате говеждо пилешко и сьомга. Има много удобни за портфейла опции, които са висококачествени като пуйка, консервирана риба и опции на базата на растения, като боб.

Яжте според сезона

Вместо да харчите пари за по-скъпи органични продукти в магазина за хранителни стоки, оставете близкото пазарче да вдъхнови вашите ястия. Когато купувате зеленчуци според сезона, те ще бъдат с подходяща хранителна стойност, като същевременно са и на най-ниската цена, тъй като са лесно достъпни. Нещо повече, зеленчуците предлагат много удовлетворение с много малко калории.

Коментари