Кой е лидерът на хазартния пазар в България 04 август, 2020

В последната година темата с хазартния бизнес в България излезе на преден план поради редица причини. Споровете около промените в Закона за хазарта, които бяха обсъждани през лятото, показаха, че този сектор е източник на значителен брой работни места. Справка в платформите за анализ на Google показва, че на българския пазар ясно се открояват няколко водещи марки. Ако ви е любопитно да разберете повече за тях, прегледайте следващите ни редове. 

Съвсем доскоро тенденциите сред родните играчи се диктуваха изцяло от британския бранд Бет365. В последните години обаче efbet набраха такава популярност, че изместиха световния лидер от челното място по брой търсения. Може би мнозина от вас свързват бранда с нашумелите в общественото и политическо пространство спорове, но опитните играчи знаят, че брандът определено заслужава репутацията си.

От една страна, тук говорим за марка, която е на българската сцена от повече от две десетилетия. Няма любител на залозите, който поне веднъж да не е изпробвал платформата на този бранд. Тук трябва да споменем и факта, че ефбет е първият лицензиран онлайн букмейкър в страната, който получи лиценз от ДКХ през 2011 г. и оттогава оперира напълно легално на територията на България. Заедно с това, брандът има разрешителни да развива дейността си в Румъния, Сърбия, Испания и Италия.

Защо този бранд е така успешен?

Успехът на марката се дължи на комбинация от няколко основни фактора. От една страна, брандът постоянно демонстрира стремежа си не просто да е в крак с всички технологии, но и сам да поставя основите на различни технологии, вкарвайки в употреба полезни иновации. Като пример можем да споменем факта, че засега сред българските букмейкъри това е единствената компания, която е инвестирала в разработката на отделни приложения за Аndroid и iOS. Тази бетинг платформа е и единственият български сайт за залози, който предлага пряко предаване на спортни събития.

Другото сериозно преимущество е, че efbet е изключително разпознаваем бранд, защото компанията разкрива казина и спортни барове из цялата страна. Заедно с това, букмейкърът се старае да играе ключова роля в развитието на родния спорт. Компанията е спонсор на редица футболни, баскетболни, волейболни отбори, като се стреми да подкрепя спорта не само на професионално, но и на любителско ниво.

Безспорно най-големият плюс, който извежда бранда на челните позиции обаче, са първокласните условия за игра. Сред потребителите ефбет са познати като сайтът, предлагащ едни от най-добрите коефициенти и функции, които влизат в употреба на редовните клиенти.

Как изглежда конкуренцията на пазара

Без особено задълбочен анализ можем да откроим няколко тенденции, които се забелязват на пазара с онлайн залози в България. На първо място трябва да споменем, че можем да говорим за три утвърдени марки, които се очертават като лидер – ефбет, Bet365 и WINBET. Следващите по популярност брандове засега се намират на голямо разстояние от третата позиция. Друг характерен за търсенията принцип е фактът, че българският потребител предпочита да посещава и да залага в сайтове, които разполагат с лиценз, издаден от Държавната комисия по хазарта. Като цяло, можем да твърдим, че активните играчи в страната са разумни, предпазливи и предпочитат да използват услугите на добре познати марки.

 "Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини