Радио Витоша

webcam

Новини

Глоби за отворени заведения и партита в Пловдив

Глоби за отворени заведения и партита в Пловдив

Дата: 16.01.2021 В ресторант се събрали да празнуват над 50 души в нарушение на противоепидемичните мерки
Image
Снимка: pixabay.com

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив. След сигнал на граждани и направена проверка в рибен ресторант в район "Тракия" е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител.

Всички участници и собствениците на заведенията ще бъдат глобени, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Тя определи ситуацията като проява на изключително безотговорно поведение и ще настоява за сериозни санкции.

Каназирева съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3000 и 5000 лева, а вторият с максимален размер - 2000 лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

Коментари