Радио Витоша

webcam

Новини

BTS бяха сред големите победители на Американските музикални награди

BTS бяха сред големите победители на Американските музикални награди

Дата: 23.11.2021
Image
Снимка: БТА

BTS бяха сред големите победители на Американските музикални награди. K-Pop групата грабна три награди на церемонията, водена от Cardi B, в Лос Анджелис, включително най-голямото отличие на вечерта, Артист на годината.

Те също взеха "Любимо поп дуо или група" и "Любима поп песен за „Butter“.

За „Изпълнител на годината“ хитмейкърите на „My Universe“, които изпълниха хитовата песен с Coldplay, победиха конкуренция в състав Ариана Гранде, Дрейк, Оливия Родриго, Тейлър Суифт и The Weeknd.

RM каза по време на речта им за наградата на гласуваното от фенове събиране: „Преди четири години имахме първото ни телевизионно изпълнение на живо на тази сцена. Тогава бяхме твърде развълнувани и нервни. Оттогава изтече много вода, но честта да сме тук сега е огромна."

Той продължи: „Седем момчета от Корея, обединени от любов към музиката, срещнаха любовта и подкрепата по целия свят. Цялото това нещо е чудо. Сериозно, никога няма да приемем това за даденост. Много благодаря."

Megan Thee Stalion, която се отказа от участие поради „неочакван личен проблем“, също спечели три награди за любима актуална песен за „Body“, любима изпълнителка (хип-хоп) и любим албум с „Good News“ (Hip-Hop) .

Doja Cat също спечели три отличия за сътрудничество на годината за „Kiss Me More“ със SZA, плюс любима изпълнителка (R&B) и любимия албум (R&B) с „Planet Her“.

Кание Уест беше обявен за любим госпел изпълнител, докато Machine Gun Kelly беше коронясан за любима рок звезда.

Тейлър Суифт - която счупи рекорда за най-много победи на AMA - спечели две награди за любима изпълнителка (поп) и любим албум (поп) за 'Еvermore'.

И Ед Шийрън взе мъжката версия на същата награда.

Въпреки че води номинациите, Оливия Родриго се прибра с една единствена награда за Нов изпълнител на годината.

Дрейк беше обявен за любим мъжки изпълнител в категорията хип-хоп, а The Weeknd спечели същото заглавие за R&B.

Коментари