Радио Витоша

webcam

Новини

Антъни Джошуа потвърди за мача с Кубрат

Антъни Джошуа потвърди за мача с Кубрат

Дата: 17.10.2020 Той се надява на 12-и декември да има възможност поне за малко публика в O2 Арена
Image
Снимка: facebook

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще спорят за четири от световните титли в тежка категория на 12-и декември, потвърдиха от щаба британеца.

Мачът ще се проведе в лондонската зала O2 Арена, като договорът между двете страни вече е подписан. Към момента не е ясно дали ще бъдат допуснати зрители по трибуните.

“12-и декември е датата. Коланите в тежка категория отново се издигат във въздуха, а единственият фокус пред мен е да направя така, че на 13-и декември те да бъдат на законното си място във Великобритания”, сподели Антъни Джошуа.

„О2 Арена е истинската лъвска бърлога. Имам много история с нея, но без фенове, нещо огромно ще липсва. Истински се надявам, че ще можем да доведем поне малко фенове на бокса, но трябва да видим. Уважавам всеки мой противник, уважавам и Пулев. Желая му всичко най-добро по време на подготовката му за мача”, каза още Джошуа.

Джошуа ще заложи 4-те си пояса - на IBF, където Пулев е официален претендент, но и на WBA, WBO и IBO.

Британецът беше за последно на ринга през декември 2019 година, когато си върна титлите от Анди Руис след победа в Саудитска Арабия.

Кубрат Пулев чака цели три години шанс за двубой срещу Джошуа. През октомври 2017-а българинът имаше насрочен мач срещу световния шампион, но беше принуден да се оттегли заради контузия в рамото.

Първоначално срещата беше насрочена за юни, но след това беше отложена заради пандемията от коронавирус.

Коментари