Правила за фенове на Евро 2020 07 юни, 2021

Посетителите на Евро 2020 имат късмета да се насладят на 11 различни държави по време на турнира. Те обаче трябва да знаят, че всяка страна си има свои обичаи и те трябва да се съобразяват с тях. Феновете очакват реабилитацията на отборът на Франция след фиаското на първенството през 2016 година. Днес обаче петлите нямат град-домакин, затова разучете правилата на другите места по пътя на първенството.

Евро 2020 ща се проведе в 11 града на 11 европейски държави между 11 юли и 11 юли. Къде как да се държим?

 

Амстердам

Нидерландците са възпитани - резервирани, но и отворени към света.

Като чуем Амстердам, се сещаме за марихуаната, кофишоповете, кварталът на червените фенери, колелетата, клубовете, музиката и бирата. В Амстердам има 183 кофишопа. Всъщност холандците не пушат толкова, колкото твърди легендата. Туристите пушат най-много, а холандецът може да обърне бира-две след работа

Нидерландците вечерят рано – около 18 часа.

Не наричайте Нидерландия „Холандия“. .

В Амстердам има ресторанти с всякаква кухня, защото холандската има ограничено разнообразие на ястията.

Добре е да се знае, че е обичайно да се дели сметката.

 

Баку

Азербайджанците са гостоприемни хора.

Помнете да свалите обувките си, преди да влезете в къщата. Ако сте на гости, останете прави, докато не ви поканят да седнете.

Дръжте лактите си под масата, когато ядете. Използвайте дясната си ръка само за ядене.

Сервирането на чай е една от древните традиции в Азербайджан. То се прави с лимон, сладко или сладкиши.

 

Букурещ

Румънците са гостоприемен народ. В почти всички домакинства се очаква да събуете обувките си. На масата дръжте китките си върху нея, без лактите.

Румънската кухня изобилства със супи с месо, зеленчуци и юфка, мамалига, яхнии от свинско месо или пълнени зелеви листа. Популярни са молдовските вина, местните бири и сливовицата.

 

Будапеща

Унгарците обичат да общуват вкъщи, но често се срещат и в ресторанти, кафенета и барове.

Храната е важна за унгарците. Закуската е лека храна, а обядът е основното хранене. Сервира се гулаш, юфка, пълнено зеле, торти с масло и сметана. Унгарците пият вино, палинка и бира.

Не обсъждайте етническите малцинства, бежанската тема или американското икономическо влияние.

 

Глазгоу 

Гайди, уиски, чудовището от Лох Нес, танцът джейлид или килт. Това е Шотландия. Най-известните ястия са т.нар. Хагис, ронливите сладкиши, кифлите и домашното сладко. Опитайте и рибена супа и шотландския бульон, шотландски пай и колбаса Lorne.

Леката хумористична закачка, често свързана с футбола, както и силната местна бира, улесняват комуникацията.

 

Копенхаген

Смятат датчаните за резервирани, но те просто са внимателни. Те нямат предразсъдъци и се хранят предимно у дома. Закуската е лека - кафе, зърнени храни, хляб. Сандвичите са много популярни. За вечеря сервират предястие, основно ястие са варени зеленчуци и пържени меса. Рибните ястия включват мариновани херинга или пържена писия, има и месни ястия като кюфтета от свинско месо или свинско филе, червено зеле и картофи. Всичко се полива с датски ликьор и бира.

 

Лондон

Британците са учтив народ. Те ценят поверителността и не обичат любопитството, както и контакта с очи.

Англия е известна със своята скучна кухня. Традиционните ни представи са за риба и чипс.

Неделното печено с йоркширски пудинг, говеждото, черният пудинг и Laverbread са традиционна храна, както и овчарската баница и английската закуска, поливани с бира Гинес.

Британците са известни с любовта си към чая, както и към бира, джин и уиски.

 

Мюнхен

Германците са организирани хора. Ако сте поканени за вечеря, не забравяйте да пристигнете навреме и да поднесете малък подарък.

Традиционната немска кухня използва щедро месо, като свинското е най-популярно. Говеждо, птиче, дивеч и риба също се консумират широко. Немските шунки и колбаси са световно известни, а храната се полива с местно вино, бира, ракия или шнапс.

 

Рим

В Рим не всичко е кианти, паста и канцонети.

Храната е основен елемент, а обедното меню е най-важно. Ястия като паста и пица и съставки като зехтин са популярни в Италия и по света. По крайбрежието преобладават морски дарове и миди, а месните ястия в Централна Италия. Югът е известен с цитрусови плодове.

Избягвайте да правите коментари за италианската престъпност, корупцията, мафията или участието на Италия във Втората световна война.

 

Санкт Петербург

Стереотипите ни карат да очакваме от Русия много водка, сельодка, казачок, къпане в ледена дупка и парна баня с брезови клонки. Има обаче още.

Трябва да си свалите палтото и обувките, когато влизате в дома на някого.

Храната не е много разнообразна, макар да има магазини и ресторанти, предлагащи вносни храни, които са много скъпи. В Русия може да опитате борш, пирожки, пелмени, риба, хайвер, много сметана, всичко това обилно полято с водка или чай.

 

Севиля

В Испания обядът, който е основното хранене за деня, се яде между 14 и 15 часа. Следва прословутата сиеста, а вечерята е с по-лека храна и е късна – между 21 и 22 часа. Масово се яде тапас, паеля, омлет, морски дарове, риба, агнешко. Месно вино, сангрия и бира са основните напитки.

 

Мнозина смятат Италия за фаворит на Евро 2020, но тя е само спирка по пътя на първенството и е добре да опознаете цяла Европа покрай него.

"Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини