Рита Ора ще пее на Евровизия 2023 14 април, 2023

Британската поп звезда Рита Ора ще бъде гост-изпълнител в първия полуфинал на тазгодишното издание Евровизия. Двата полуфинала на конкурса ще се проведат на 9-и и 11-и, а големият финал е на 13-и май. Рита Ора ще изпее микс от някои от най-големите си хитове, а кулминацията на нейното участие ще бъде изпълнението на новия ѝ сингъл - „Praising You”, което ще бъде своеобразен подарък за над 160-те милиона зрители пред екрана и всички фенове в Ливърпул Арена.

Малко известен факт е, че първата публична изява като артист на Рита Ора е свързана точно с Евровизия. През 2009 година тя се явява на кастинг за избор на представител на Великобритания,  организиран от BBC и Андрю Лойд Уебър, който е автор на британската песен. Победата тогава отива при Джейд Юън, която завършва на 5-то място на конкурса в Москва.

В своята кариера, Рита Ора държи рекордът за най-много топ 10 сингли от жена артист в историята на официалната британска музикална класация, а в стрийминг платформите музиката ѝ е слушана над 10 милиарда пъти.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини