Делян Пеевски с дарение и за медиците в Северна Македония 21 април, 2020

Продължава дарителската вълна за медиците за борбата с коронавируса - вече не само у нас, но и за съседите ни. Депутатът от ДПС Делян Пеевски прекрачи и българо-македонската граница с голямо дарение за хората, които се борят на първа линия с коронавируса в Северна Македония.

Пеевски дари предпазни облекла и консумативи на стойност 122 000 лева и продължава да води класацията като най-голям дарител. До момента народният представител е предоставил безвъзмездно в помощ на болници и нуждаещи се в цялата страна дарения за близо 4 милиона лева.

Продължават да даряват и много български фирми. Веригата за детски играчки ХИПОЛЕНД дарява за клиниката по Детска хирургия на Пирогов 30 000 лева. Решението е да се подпомогне и педиатричната клиника.

Интернешънъл Асет Банк АД пък направи дарение на стойност 10 хиляди лева на Военномедицинска академия. Средствата са предназначени за покупката на 200 PCR теста за диагностика за COVID-19.

TITAN “Златна Панега Цимент“ АД дарява на болницата в Плевен нов модерен анестезиологичен апарат. Той може да се използва като дихателен респиратор при лечението на пациенти с COVID-19. 184 хиляди лева са събраните до момента средства от „Българския лекарски съюз” в кампанията „За героите в бяло”. Освен това има и дарения като предпазни маски, очила и защитни облекла, които се препращат към медици в цялата страна.
 
Респиратор от най-висок клас на Общинската болница в Дулово, област Силистра, дари депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Медиците получиха и защитни облекла и консумативи, също от най-висок клас – по 30 защитни костюми, шлемове и очила, както и 150 маски.
 
Те им бяха предадени от кмета на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на даренията на Делян Пеевски в битката срещу разпространението на коронавируса заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов и евродепутата от движението Илхан Кючюк. Директорът на болницата – д-р Константин Попов благодари на Делян Пеевски за помощта от името на всички жители на общината.
 
„Спазваме апела на г-н Пеевски, който още в началото на кризата с коронавируса ми каза: Трябва да помагаме, да сме близо до хората, да действаме адекватно и да не се делим по никакви признаци, защото сме един народ“, посочи от своя страна кметът на Белица Радослав Ревански. По думите му именно затова даренията от депутата от ДПС отиват за болници и нуждаещи се в цялата страна.
 
IMG_33089b3d9b74cfda551c6f462645919c_V.jpg
 
В случая с Дулово, който не е сред засегнатите от COVID-19 градове, те ще дадат възможност на медиците да се предпазят от заразата и да могат защитени да помагат на хората. „Посланието е, че да се предпазиш от болестта е по-добре отколкото да се лекуваш! Тази максима е повече от валидна в битката с COVID-19“, посочиха от екипа, предал дарението.
 
IMG_e4cc08cbd9ba80bc9a185a05ca1121a6_V.jpg
 
 
 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини