Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021 27 януари, 2021

Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021 с песента „Set Me Free”. Тя е един от артистите, които трябваше да участват в отмененото издание на конкурса през 2020 година, но получи втори шанс и през месец май 2021 година ще се качи на сцената в Ротердам.

Там Еден ще представи родината си пред 200 милиона зрители. Певицата е част от общността на евреите от етиопски произход в Израел.

Еден спечели правото да представя Израел на конкурса през 2020 година след победата си в седмия сезон на риалитито „Rising Star”. Това не е първата ѝ победа в телевизионно шоу.

През 2017 тя печели втория сезон на Х Фактор в Израел. Песента ѝ за Евровизия 2020 "Feker Libi" беше един от фаворите на феновете на конкурса, заедно с песента на България „Tears Getting Sober” в изпълнение на Виктория.

През ноември миналата година организаторите на конкурса обявиха, че 41 държави ще вземат участие в Евровизия 2021. Събитието ще се проведе на 18, 20 и 22 май в Ротердам, а трите конкурсни вечери ще бъде излъчени на живо по БНТ 1 от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални телевизии на Нидерландия обявиха 4 възможни сценария, чрез които гарантират провеждането на конкурса през 2021.

При влошена епидемиологична обстановка, организаторите планират провеждане на конкурса чрез въвеждане на специални мерки, сред които - социална дистанция в залата, както и дистанционни изпълнения на живо от специално изградени студиа. Окончателният избор за провеждането на конкурса предстои да бъде обявен през февруари.  

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини