АПИ: Шофирайте внимателно през празничните дни 26 декември, 2020

Отново призив за повишено внимание на пътя от страна на шофьорите. Агенция „Пътна инфраструктура“ съветва за предстоящите празници, когато много хора пътуват, водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Съобщението на пътната агенция е и във връзка с очакваното преминаване на дъжда в сняг на 26-и и 27-и декември в Северна и Северозападна България.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини