Tesla ще следи шофьорите с камера в името на безопасността 19 октомври, 2023

Компанията Tesla ще започне да следи шофьорите на електромобили с камера в името на безопасността, съобщава изданието Electrek, цитирано от БГНЕС.

Новата функция ще се появи във всички автомобили на компанията - нови и вече продадени. Специална система ще оценява вниманието на водача към пътя и управлението на автомобила. 

Опцията Driver Drowsiness Warning (Предупреждение за сънливост на водача) ще активира звукова сигнализация, ако собственикът на автомобила започне да заспива или се разсейва с чужди предмети - например смартфон.

Tesla ще използва камера в кабината, насочена към лицето на водача, за да оцени състоянието му. В ръководството на компанията се казва, че функцията ще се активира при шофиране със скорост над 65 километра в час или в рамките на 10 минути след изключването на автопилота.

Компанията уточни, че потребителите ще могат да изключат функцията за проследяване чрез настройките. Тя обаче ще се активира отново всеки път, когато започнат отново да шофират. Европейските шофьори ще бъдат първите, които ще оценят нововъведението.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини