"Срещата на върха" за климата в Холивуд събира филмови дейци с учени и активисти 20 юни, 2023

"Срещата на върха" за климата в Холивуд събира филмови дейци с учени и активисти, за да промени културата на индустрията и да насърчи филмите и телевизионните предавания да използват огромното си влияние върху аудиторията по целия свят. "Холивуд е изключително влиятелна индустрия", казва съоснователят на срещата и телевизионен сценарист Али Уайнстийн. "В много отношения сме на прага на културна промяна."

Въпреки това неотдавнашно проучване на Norman Lear Center и фондация "Good Energy" установи, че темата за климатичната криза "почти не съществува" в сценариите за забавление. По-малко от 3% от около 37 000 телевизионни и филмови сценария, написани от 2016 г. насам, споменават "някакви ключови думи, свързани с климата", а само 0,6% използват думите "климатични промени".

"Смятаме, че това е огромен проблем, защото в по-голямата си част хората прекарват повече време с телевизионните и филмовите герои, отколкото със собствените си семейства", каза съоснователката на срещата Хедър Фипс, цитирана от „Франс 24“.

На срещата на върха звездата от "Abbott Elementary" Куинта Брансън ще се присъедини към режисьорите на "Всичко навсякъде наведнъж" Даниел Куаан и Даниел Шайнърт в основна дискусия, преди Фонда да призове индустрията да се бори с новите разработки за изкопаеми горива в Калифорния.

Въпреки че Холивуд и неговите звезди, притежаващи частни самолети, често са обвинявани в лицемерие по въпросите на изменението на климата, съоснователите на срещата на върха заявиха, че фокусът им е върху промяната на цялостната култура, а не върху обвиняването на отделни личности.

Срещата на върха за климата в Холивуд през 2023 г. ще се проведе от 21 до 24 юни.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини