Вижте новата суперскъпа джаджа на Apple 06 юни, 2023

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук даде началото на Световната конференция на разработчиците за 2023 г. Apple представи набор от нови компютри, всички захранвани от най-новите Apple Silicon чипове, процесорите M2 Max и M2 Ultra. Първият представен лаптоп беше чисто нов 15-инчов MacBook Air, който е най-тънкият лаптоп в света с размери само 11,5 мм. Той може да се похвали с 18 часа живот на батерията, като същевременно осигурява по-бърза производителност от по-старите MacBook Air.

Apple също показа нови актуализации на iPhone, преди да се пристъпи към гвоздея на вечерта. 

„Днес бележи началото на нова ера за компютрите“, каза Кук. „Точно както Mac ни запозна с персоналните компютри, а iPhone ни запозна с мобилните компютри, Apple Vision Pro ни въвежда в пространствените компютри. Създаден върху десетилетия иновации на Apple, Vision Pro е години напред и не прилича на нищо, създадено преди. Това отключва невероятни изживявания за нашите потребители и вълнуващи нови възможности за нашите разработчици.“

Очилата с добавена реалностна стойност $3500 ще съчетават виртуална и разширена реалност, създавайки "първия продукт, през който гледате, а не към него".

„VisionOS разполага с чисто нов триизмерен интерфейс, който кара дигиталното съдържание да изглежда и да се чувства присъстващо във физическия свят на потребителя. Като реагира динамично на естествената светлина и хвърля сенки, той помага на потребителя да разбере мащаба и разстоянието", обясниха от компанията.

Apple Vision Pro ще бъде наличен в началото на следващата година.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини