Apple махна оксиметъра от Apple Watch Series 9 и Ultra 2 16 януари, 2024

Apple се опитва да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15 януари се казва, че технологичният гигант може да избегне наскоро въведената забрана за внос на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, като премахне приложението за измерване на кислорода в кръвта от тези модели часовници. Masimo заяви, че Митническата и гранична защита на САЩ е решила, че преработката на Apple не попада в обхвата на забраната за внос на двете устройства. Компанията добави, че Apple е обяснила, че нейните "преработени продукти Watch окончателно не съдържат функционалност за пулсова оксиметрия".

Masimo също така похвали решението на Apple да премахне инструмента от своите смарт часовници като "положителна стъпка към отчетността".

"Особено важно е, че една от най-големите и мощни компании в света зачита правата на интелектуална собственост на по-малките компании и изпълнява разпорежданията на ITC, когато бъде хваната в нарушение", добави тя.

Часовниците бяха забранени в САЩ към края на миналата година, след като ITC постанови, че сензорите за измерване на кислорода в кръвта нарушават патенти, принадлежащи на Masimo.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини