Ед Шийрън изнесе безплатен концерт в съдебната зала 28 април, 2023

Ед Шийрън пя и свири на китара на свидетелската скамейка, давайки на съдебните заседатели кратък безплатен концерт по време на процеса срещу него в Ню Йорк за нарушаване на авторски права.

Британската поп звезда изсвири основната прогресия от четири акорда на песента си, спечелила Грами, "Thinking Out Loud", отричайки, че е копие на соул класиката на Марвин Гей от 1973 г. "Let's Get It On", пише „Ню Йорк таймс”. Шийрън изпя и това, което каза, че е оригиналният текст на песента му, "I'm singing out now", съобщи ABC News.

 

Делото срещу Шийрън беше заведено от наследници на съавтора на Гей Ед Таунсенд. Наследниците търсят дял от печалбата от песента на Шийрън. 

Eд Шийрън каза, че пише повечето от песните си за един ден и отбеляза, че е съавтор на "Thinking Out Loud" с певицата и автор на песни Ейми Уадж, която му е редовна творческа партньорка. Двамата са написали „Thinking Out Loud“ в дома на Шийрън през февруари 2014 г.

Съдебните заседатели трябва да решат дали песента на Шийрън и класиката на Гей си приличат по същество и дали общите им елементи са защитени от закона за авторското право. Делото се подновява в понеделник, когато се очаква Шийрън да даде допълнителни показания - със или без китара.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини