Леонардо ди Каприо свидетелства по дело срещу бившия рапър Прас Мишел 04 април, 2023

Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия рапър Прас Мишел, който е обвинен, че е приел пари от магнат беглец, за да повлияе на американски политици, съобщи Би Би Си. Твърди се, че 50-годишният Прас е получил повече от 100 млн. долара от малайзийския милиардер Джо Лоу. Той отрича редица обвинения, включително заговор и манипулиране на свидетели.

48-годишният Ди Каприо, който не е обвинен в злоупотреби по делото, беше помолен да даде показания за връзките си с Лоу. Твърди се, че Лоу е откраднал милиарди от държавния инвестиционен фонд на Малайзия - най-голямото дело за присвояване в историята. Според федералните прокурори на Мишел е било плащано, за да упражнява "тайно, незаконно чуждестранно влияние" върху политиката на САЩ.

Мишел е обвинен, че е направил незаконни вноски за президентската кампания на Барак Обама в САЩ през 2012 г., като е използвал незаконна мрежа от трети лица, на които е плащано с чуждестранни средства. Прокурорите смятат, че Лоу също така е искал да използва Мишел, за да лобира пред служители на администрацията на Тръмп да се откажат от разследване. И на Мишел, и на Лоу са повдигнати обвинения по делото, но в съда се явява само Мишел. В момента Лоу е на свобода и се смята, че се намира в Китай.

Прокурорите твърдят, че финансистът е използвал огромните си ресурси, за да си осигури благоразположението на известни личности, сред които Ди Каприо и моделът Миранда Кер. На партитата на Лоу са присъствали и Алиша Кийс, Парис Хилтън и Бритни Спиърс. Веднъж Спиърс изскочила от торта, за да поздрави Лоу за рождения му ден.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини