Задава се биографичен филм за Майкъл Джексън 19 януари, 2023

Повече от десетилетие след смъртта му Майкъл Джексън ще бъде обект на високобюджетен биографичен филм, като според „Deadline“, зад него застава един от най-добрите режисьори в бранша - Антоан Фукуа. Биографичният филм за Майкъл Джексън, една от най-големите звезди на поп индустрията, ще започне да се снима тази година. Но не е потвърдено кой ще изпълнява титулярната роля.

 

Според „Entertainment WeeklyLionsgate са привлекли режисьора на „Еманципация“ Антоан Фукуа за режисьор на предстоящия филм за Майкъл, посветен на пътя и музиката на суперзвездата. Продуцентът на "Бохемска рапсодия" Греъм Кинг стои зад продукцията, а сценаристът на "Гладиатор" Джон Логан пише сценария.

 

Фукуа е най-известен със съвместната си работа с Дензъл Уошингтън, включително във филмите "Тренировъчен ден" и двата филма "Equalizer".

"Първите работи в моята кариера бяха музикални и все още чувствам, че съчетаването на киното и музиката е дълбока част от това, което съм", каза Фукуа. "За мен няма изпълнител със силата, харизмата и чистия музикален гений на Майкъл Джексън. Бях повлиян да правя музикални видеоклипове, като гледах работата му - първият чернокож изпълнител, който доминираше в MTV. Неговата музика и образи са част от моя мироглед. Шансът да разкажа историята му на екрана заедно с музиката му е неустоим."

 

Животът на поп иконата обаче е изпълнен с противоречия, между които тежки обвинения в сексуално насилие над деца. Но Lionsgate обяви, че филмът ще "изследва всички аспекти на живота на Майкъл“.

 

"Филмът ще даде на публиката неразказван досега и задълбочен портрет на сложния човек, който се превърна в Крал на попа".

 

Първият биографичен филм за Майкъл Джексън се прави с благословията на наследниците на покойния музикант. Очаква се той да обхване основните моменти от кариерата на Майкъл като част от „Jackson 5“ и доминирането му през 80-те години като най-продавания изпълнител на всички времена. 

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини