Вижте номинациите за "Златен глобус" 13 декември, 2022

Номинациите за 80-ите годишни награди "Златен глобус" бяха обявени по NBC. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 10 януари в Бевърли Хилс.

„The Banshees of Inisherin“ оглави "Златните глобуси" с 8 номинации, следван от „Everything Everywhere All at Once“ с 6 и „Babylon“ и „The Fabelmans“ – и двата с по 5.

При телевизионните предавания най-много номинации има "Abbott Elementary" с 5, следван от "Короната", „Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story“, „Only Murders in the Building“, „Pam & Tommy“ и „Белият лотос“ - всички с по 4 номинации.

След като скандал и бойкот вкараха Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд в безпорядък и извадиха "Златен глобус" от телевизионния ефир за година, тазгодишните филмови и телевизионни награди бяха обявени днес.

Том Круз, Уил Смит и Дженифър Лорънс бяха част от звездите, които не получиха номинации за "Златен глобус". 60-годишният Круз се размина с признанието, въпреки хитовия си филм "Топ Гън: Маверик“, получил надежди за най-добър филм. Продължението на екшъна беше най-касовият филм за годината и беше харесано от критиците, но главната звезда Круз забележимо липсваше в списъка с номинираните.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини