Дженифър Лоурънс не искала да отслабва за "Игрите на глада" 12 декември, 2022

Дженифър Лоурънс в интервю с колежката си Виола Дейвис си спомни как са й предложили да отслабне за ролята си в „Игрите на глада“ през 2012 година. Думите на Лорънс, отпечатани в специалния брой на „Върайъти” за актьорите, са цитирани от „Пийпъл”.

32-годишната Лоурънс каза, че продуцентите на антиутопичната филмова поредица „Игрите на глада“ са се опитали да говорят с нея за отслабване, но тя твърдо отказала да го направи и не се подложила на диета.

„Бях млада, все още растях и не можех да спазвам диета. Освен това не исках всички момичета, които щяха да се обличат като Катнис, да си мислят, че не могат да го направят, защото не са с такова тегло.", обясни тя.

През 2013 г. Лоурънс вече каза в интервю, че играейки Катнис, тя си е поставила за цел да насърчава позитивността на тялото.

По-рано британската актриса Кейт Уинслет разкри, че в началото на кариерата си се е сблъсквала с усещането за притеснение от тялото й. Актрисата отбеляза, че когато е била на 14 години, нейният учител я посъветвал да приеме ролята на пълни жени.

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини