"Сам в къщи” e любим коледен филм на британците 30 ноември, 2022

"Сам в къщи” събра 19% от гласовете на британците в тяхно проучване, проведено от Showcase Cinemas преди празничния период и се оказа любим коледен филм в Обединеното кралство за всички времена. Той победи конкуренцията на класическата комедия на Уил Ферел "Елф" (14%) и "Наистина любов" (13%).

В напрегнатата надпревара за любимия филмов герой от коледен филм в Обединеното кралство Уил Ферел в ролята на елфа Бъди зае първото място, като всеки пети избра елфа за свой любим герой. Маколи Кълкин в ролята на Кевин Маккалистър (17 %) в "Сам вкъщи" зае второ място, а екшън героят от "Умирай трудно" Джон Маклейн (15 %) допълни челната тройка.

Що се отнася до актьорите, играещи Дядо Коледа, за любимец на британците беше избран образът на покойния Ричард Атънбъроу в римейка на "Чудото на 34-та улица" от 1994 г., който събра повече от една четвърт от гласовете (26 %).

Кърт Ръсел (20 процента) завърши на второ място, след като изигра Дядо Коледа във филма "Коледни хроники" от 2018 г., а Том Ханкс (18 процента) е трети, след като озвучи Дядо Коледа в анимационния филм "Полярен експрес".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини