Ще пее ли Дуа Липа на откриването на Световното 14 ноември, 2022

Дуа Липа изясни всякакви слухове за участие на церемонията по откриването на Световното първенство в Катар. Поп звездата направи изявление в Instagram Stories.

„В момента има много спекулации, че ще участвам на церемонията по откриването на световното първенство в Катар“, започна тя. „Няма да участвам и никога не съм била въвлечена в каквито и да било преговори за участие.“

Докато разсейва тези слухове, тя се погрижи да оповести политическата си позиция на фона на новините, че ФИФА прави огромни печалби, докато работниците мигранти, които работят като строители, продължават да се сблъскват с малтретиране и експлоатация .

„Ще подкрепям Англия отдалеч и очаквам с нетърпение да посетя Катар, когато изпълни всички ангажименти за правата на човека, които пое, когато спечели правото да бъде домакин на Световната купа“, каза тя.

Amnesty International публикува доклад, в който се описват конкретните начини, по които работници от Бангладеш, Индия и Непал, които търсят работа в Катар, за да избягат от бедността и безработицата, са експлоатирани, докато работят за изграждането на стадиони за Световната купа

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини