BTS може да отърват казармата 02 август, 2022

Южнокорейската момчешка група BTS може да продължи да свири в чужбина, докато служи в армията, заяви в министърът на отбраната на Южна Корея, докато страната обсъжда съкращаването на задължителната военна служба за к-поп звездите от около две години на три седмици.

Въпросът се поставя остро, тъй като най-възрастният член на групата, Джин, навършва 30 години догодина. Съгласно преразглеждането на закона от 2019 г. на световно признатите к-поп звезди беше разрешено да отложат службата си до 30 години.

Военната служба е изключително противоречива в Южна Корея, където всички способни мъже на възраст между 18 и 28 години трябва да изпълняват задълженията си като част от усилията за защита срещу ядрената Северна Корея, съобщи Ройтерс.

През годините някои категории са получили изключения - разрешено им е да отложат службата си или да я изпълняват по-кратко - включително носителите на медали от Олимпийски и Азиатски игри, както и класически музиканти и танцьори, които печелят най-големите награди на определени конкурси.

В момента парламентът обсъжда законопроект, който предвижда съкращаване на военната служба за к-поп звездите.

Министърът на отбраната Лий Йон-суп, който говори на парламентарната сесия, заяви, че като се позволи на BTS да продължат да се изявяват, военните могат да служат на националните интереси, без това да се отрази на и без това намаляващите поради ниската раждаемост кадрови ресурси.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини