Джон Уик е трябвало да бъде старец 20 юли, 2022

Киану Рийвс е изиграл Джон Уик в три филма досега, но продуцентът на франчайза Базил Иваник разкри, че ролята е трябвало да бъде поверена на много по-възрастен актьор.

В новата си книга "Те не трябваше да убиват кучето му" Базил обяснява: "Един от най-добрите ми приятели е Чарли Фераро от United Talent Agency, който ми изпрати сценарий от Дерек Колстад. Главният герой беше 75-годишен мъж, принуден да убива отново 25 години след като е бил пенсиониран. Щеше да е забавно да гледаш как Клинт Истууд рита задници. Помислих си: "Добре, сигурно има едно или две имена, с които можеш да го направиш: Клинт Истууд или Харисън Форд".

След това Иваник обяснява как Киану се е появил на кастинга, за да изиграе убиеца. Актьорът от "Матрицата" си спомня: "Всички бяхме съгласни с потенциала на проекта. Това свърталище на крадци, които имат чест и етичен кодекс. Изградих емоционална връзка с Джон Уик, който скърби, защото е загубил любовта на живота си и има това митично тъмно минало. Хареса ми търсенето, с което той се захваща, за да си върне отново живота. И светът, през който преминава, за да го постигне".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини