18+ Платена публикация: Предимствата от употребата на лубриканти 19 януари, 2022

Какво прави лубрикантът?

Първата ви мисъл е за гел, нанесен върху интимните части, за повече комфорт и удоволствие. Въпреки това, лубрикантът притежава много повече функции, отколкото предполагате. Неговата употреба предотвратява прекомерното триене при полов акт, като прави повърхностите гладки и хлъзгави. Освен това, овлажнява допълнително кожата, предотвратява дразненето и възпаленията и прави оргазма 50% по-достижим както за жените, така и за мъжете.

 

Защо употребата на лубрикант е препоръчителна?

Половият акт без това средство може да бъде болезнен и да увреди вагиналната лигавица. Въпреки естественото му производство, понякога тялото отделя по-малко количество в резултат на хормонални промени, менопауза, стареене или прием на лекарства. В такива случаи употребата на допълнително средство е препоръчителна.

Този тип продукти помагат за повишаване на възбудата, засилване на сексуалното удоволствие, поддържане на вагиналната мекота. 

 

Какъв лубрикант да изберете?

Има различни лубриканти, в зависимост от вашите нужди. Техният състав е базиран на три компонента - вода, силикон и масло. Някои видове ще работят по-добре за вас от други, затова се постарайте да изберете най-подходящият.

 

  • Ако имате проблем със сухотата, „затоплящите“ лубриканти няма да помогнат, тъй като съдържат глицерин и изсъхват бързо. В този случай дълготрайните силиконови гелове са най-добрият избор.
  • Добре е да знаете, че геловете на маслена основа могат да нарушат повърхността на латексовия презерватив.
  • Ако сте жена и се опитвате да забременеете, потърсете гел, върху чиято опаковка пише, че е „благоприятен за оплождане“. Изследванията показват, че някои лубриканти имат отрицателно въздействие върху подвижността на сперматозоидите, затова изборът им е от ключово значение.
  • В случай, че сте предразположени към гъбични инфекции, стойте далеч от лубриканти с глицерин. Той може да раздразни половите органи и да убие добрите бактерии, предизвиквайки инфекция.
  • Ако пък ще си играете под душа, за предпочитане е лубрикант на силиконова основа, тъй като продуктите на водна ще се изплакнат веднага.

След като вече сте запознати с различните видове лубриканти, остава само да запомните, че някои съставки са по-склонни да доведат до възпаление от други. Затова е препоръчително да ограничите употребата на гелове с изкуствен аромат или овкусител.

 

 

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини