Suga от BTS похвали Psy 08 май, 2022

Suga от BTS похвали световния мегахит на Psy "Gangnam Style", като каза, че с него колегата му е "проправил пътя за к-поп музиката" по света.

Песента от 2012 г. издигна Psy до най-високата позиция за корейски изпълнител в американската класация, след като "Gangnam Style" стигна второто място в Billboard Hot 100. Оттогава само BTS са успявали да подобрят това постижение - те са се класирали цели шест пъти на първо място от 2020 г. досега.

В края на април Psy пусна сингъла "That That" от новия си албум "Psy 9th". Парчето е продуцирано от Suga, който също така участва в трака.

Във видео в канала на Psy в YouTube двамата говорят за работата си заедно и Suga казва "Винаги съм му бил благодарен. С "Gangnam Style" той проправи пътя за к-попа в САЩ, за да можем ние сега да следваме неговите стъпки и да ни е по-лесно".

По-рано Psy заяви, че BTS са постигнали "неосъществената мечта" на "Gangnam Style". По време на пресконференция за новия му албум южнокореецът говори за успехите на други негови колеги от родината му през последните 10 години от излизането на неговия мегахит. Psy заяви, че изпълнители като BTS и BLACKPINK са направили точно обратното на неговата вайръл слава, защото са постигнали "продължителност и постоянство".

“Ако BTS продължат така, макар че все пак те не правят музика само за да издигат националния престиж, мисля че ще донесат още много моменти на гордост за Корея. Гордея с това, че съм изиграл ролята на спусък за този успех. BTS няколко пъти ми благодариха за това, така че наистина съм горд".

Със сигурност BTS скоро ще постигнат нови успехи в класациите благодарение на верните си фенове. Групата ще издаде новия си албум "Proof" на 10-и юни, който ще включва най-големите им хитове от дебюта им досега. В съдържанието ще бъдат и три нови песни. Водещият сингъл "Yet To Come (The Most Beautiful Moment)" ще излезе на същата дата.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини