15 години "Повече българчета за България" 01 март, 2020

Тази година кампанията “Повече българчета за България” посвещаваме на ДАРИТЕЛСТВОТО!
На умението да дадеш от своите клетки...
От своето време...
От парите си..
От СЕБЕ си!
За да я има България, каквато я искаме! 
Защото обичта е в умението да даваш, да градиш и да оставиш следа!
И тази година в кампанията на помощ са най-добрите специалисти в България! 
Ако очаквате бебе.
Или все още си мечтаете за него.
Ако имате хлапе и искате да расте здраво и усмихнато...
Запишете се!
Слушайте “Тройка на разсъмване”, участвайте и дайте пример! 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя!
За донорството на генетичен материал...
...и за подкрепата на най-крехките - отново разчитаме на вас
Тази година ще помогнем на “Детската онкохематология“ в УМБАЛ „Свети Георги“, Пловдив.
Кампания “Повече българчета за България”!
В партньорство с фондация "Искам бебе"!
“Човечността има лице - ТВОЕТО”! 
15 години “Повече българчета за България”:-))))
 
Период на кампанията: 1-ви март - 3-ти април.
 
Поради създадената ситуация, присъствието на нотариус и семейства, участвали в кампанията, както и на представител на "Искам бебе", отпадат. Тегленето ще се реализира в ефир и ще бъде излъчено на живо през Facebook страниците на "Тройка на разсъмване и радио "Витоша". Вярваме, че дългогодишната прозрачност на кампаниите и самите ние сме достатъчен гарант, за да ни имате доверие и да сте спокойни, че всичко отново ще протече коректно.
 
☘️☘️☘️
15-то издание на кампанията посвещаваме на ДАРИТЕЛСТВОТО. В тази почти юбилейна годишнина ще обърнем внимание на умението да даряваш! Дали се изисква само желание и добро сърце? Как човек да избере кауза, на която да се довери и хора, на които да помогне? Какво точно върши “паралелната здравна система” у нас? Отделни личности и организации, които отделят времето си и помагат от сърце не само да се събират средства, а и да се променя сега действащата здравна система. Какво правим всички ние и какво би могло да се промени в здравната ни система.
Благодарим на всички дарители през тези 15 години, за които “Повече българчета за България” се оказа обща и важна кауза:)
Помощта на репродуктивните клиники тази година отново е важна стъпка! Специален акцент в репродуктивната част е Донорството на генетичен материал - тема, на която с партньорите ни от “Искам бебе” посветихме години общи усилия. Ще го направим отново, след 10 години, заради младите семейства, които се сблъскват с този проблем сега.
Специално внимание, както всяка година ще отделим и на раждането на здраво детенце - с всички необходими изследвания и грижа по време на бременността, както и самото раждане. Отново поети изцяло от АГ болниците от цяла България. Както и различни изследвания и генетични тестове.
Здравна грижа ще има и за вече родените дечица, които родителите ще запишат в кампанията.
Ще се погрижим с дарителите ни и за допълнителни грижи за бъдещите и настоящи родители, както и за дечицата (за различните възрасти).
 
На 3-ти април ще е официалното теглене на спечелилите в кампанията.
Ще го направим от студиото на радио “Витоша”. С бебетата, дечицата, родителите участвали в кампанията и с партньорите ни от фондация “Искам бебе”. В присъствие на нотариус и много приятели:)
 
☘️☘️☘️
 
Ако вече очаквате детенце, или имате малко дете, ако се борите за рожба и имате нужда от помощ- запишете се на troika@radiovitosha.com (единственото валидно място за участие!). Оставете име, телефон за връзка, болница и дарение, за което кандидатствате. От нас в рамките на няколко дена ще получите номер за участие.
Ако кандидатствате за ваучер или процедура от репродуктивните центрове, имате право да изберете и да се запишете за повече от едно дарение, стига то да е различно по същност. Ваучерите не се изплащат директно и не се използват за други лечебни заведения! В рамките на посочената сума, можете да се възползвате от дарената помощ на конкретния репродуктивен център.
 
Ако кандидатствате за проследяване на бременност, изследвания и раждане, имате право да се запишете за една от посочените болници.
 
За бъдещите родители! Важно! Освен за раждане, можете да се запишете за всички останали дарения - курсове в помощ на  мама и татко, съхранение на стволови клетки на детето ви, скрининг за дечица до 1 годинка, курсове и специални процедури, детска кухня, необходими пособия, фотосесия, абонамент за списание.  Прочетете внимателно информацията за даренията!  Важно е само да не се дублират. 
 
Списъкът за всяко дарение е отделен и започва от числото 1.  Записването за даренията, както винаги е валидно само и единствено на troika@radiovitosha.com
 
Предоставянето на лични данни (имена и телефон за връзка) за целите на участието Ви в кампанията е доброволно! Тази информация няма да бъде използвана за нищо друго, освен за връзка между дарителите, организаторите и спечелилите с цел усвояване на дарението!
 
Записването приключва на 1-ви април, 2020., в 22 часа. 
Имената на печелившите не се обявяват в ефир, а под номера! 
 
 
Моля, следете периодично информацията на сайта ни, защото в рамките на кампанията очакваме още дарители! 
 
 
☘️☘️☘️
ДАРИТЕЛИТЕ
 
Дарения от репродуктивните центрове:
 
ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна), даряват 2 процедури:
1.Инвитро процедура със собствен генетичен материал без лекарства.
2.Инвитро процедура с донорски генетичен материал без лекарства.
 
МЦ "РепроБиоМед", София дарява - два ваучера по 3500лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ и установена необходимост от донорски яйцеклетки
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан  дарява - три ваучера по 2000лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
ПСАГБАЛ "Света София" (бивша “Тина Киркова”)дарява - три ваучера по 800лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
Клиника “МАЛИНОВ” дарява - пакет за определяне на репродуктивен статус за 20 двойки (възрастта на дамата да е до 35г.). Пакета включва:
 
1.За жената - първичен гинекологичен преглед, хормонални изследвания за определяне на яйчников резерв и състояние на щитовидната жлеза, изследване за проходимост на маточните тръби.
2.За мъжа - спермограма.
 
 
1. Една процедура по донорска инсеминация с включени прегледи и изследвания за провеждане на процедурата.
2. Пет (за петима жени) специализирани изследвания за яйчников резерв – кръвен тест плюс ултразвуков преглед и консултация при АГ специалист по репродуктивна медицина. Яйчниковият резерв представлява функционалния потенциал на яйчника – броят и качеството на яйцеклетките в него. Репродуктивното остаряване на жената е следствие на намаляването на броя и качеството на яйчниковите фоликули. През периода от 30 до 40 години жените губят около ¾ от фоликуларния си резерв – феномен с пряко отражение върху репродуктивния им потенциал. Същевременно между жени на една и съща възраст количественият и качественият фоликуларен резерв на яйчниците може да варира чувствително. Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. Те, обаче, не са част от рутинната АГ профилактика и обикновено пациентките достигат до тях едва в кабинета на репродуктивния специалист. Така много жени, които иначе редовно следят здравето си, дори не разбират, че при тях е налице редуциране на яйчниковия резерв. А този процес протича без каквато и да било симптоматика.
 
3. Пет (за петима мъже) специализирани изследвания „СПЕРМОГРАМА С КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ“ - Спермограмата в Медицински комплекс „Д-р Щерев” представлява лабораторно изследвания, при което чрез специализиран софтуер се прави анализ на параметрите на семенната течност при мъжа на базата на определени показатели. Провежда се, за да се установи количеството и качеството на еякулата. Спермограмата при мъжа може да се извърши, както при двойки с проблемно забременяване, така и при господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели, респективно своите репродуктивни възможности.
 
 
-консултация със специалист по репродуктивна медицина;
-тест за хламидия за мъжа и жената;
-спермограма;
-изследване на хормони и яйчников резерв на жената (TSH, LH, Estradiol, AMH).
 
 
Ако вече очаквате рожба: 
 
ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - Пълен пакет женска консултация с всички изследвания, скрининги, морфология за 10 жени, които очакват бебе. Всичко без самото раждане, за да могат бъдещите майки сами да изберат къде ще родят детенцето си.
И отделно - фетална морфология за още 10 жени, които очакват детенце.
 
За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис Стоилов даряват:
-проследяване на 3 бременни жени от началото на бременността до 36г.с. с преглед всеки месец, включително скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология в 36г.с. Високоспециализираните прегледи - скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология, трябва да се извършват от специалисти по Фетална Медицина, които са получили образованието си в такъв център. Д-р Стоилов е специализирал Фетална Медицина в Fetal Medicine Research Institute in King’s Collage Hospital, London.  В България има едва 10 специалиста по Фетална Медицина.
 
МБАЛ „АВИС - МЕДИКА”, гр. Плевен поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова.
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология(необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ "Тутракан" ЕООД.
 
ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна),  даряват:
-Фетална морфология на 3 двойки, които очакват детенце (по 3 прегледа) за бебе/та.
 
УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат тестове за ранно диагностициране(начало на трети месец) за синдром на Даун, Патау и Едуардс. Тестовете представляват неинвазивен скрининг на генетични заболявания на плода при бременни, по безопасен начин по отношение на последващи усложнения на бременността. До този момент изследванията се извършваха само с помощта на специалисти от чужбина. Вече са възможни и в България. 
Поради естеството на изследването - в ранен етап - спечелилите трябва да се възползват до началото на третия месец от бременността. Ако това е невъзможно - да преотстъпят дарението на резервите в списъка!
 
 
Съхранение на стволови клетки: 
 
Тъканна банка “Биорегенерация”(МБАЛ “Надежда”) поемат съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно дете на стойност 3000лв от цената на пакета БиоСел Плюс - извличане на стволови клетки при раждането (хемопоетични от кръв от пъпна връв и мезенхимни от тъкан от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.
 
За дечица от 0 до 1 годинка:
 
Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема - пълен ултразвуков скрининг за 10 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:
  • Ултразвуков скрининг на 10 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи
  • ехография на тазобедрени стави.
 
Училище за бъдещи родители Щъркел, гр. Плевен предоставя:
 
1.За 3 двойки:
-Курс по първа помощ за бебета и малки деца  - водещ на курса е Д-р Елица Маринова - неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации
- Интензивен курс за подготовка за нормално раждане - Курсът се състои в два модула - модул "Бременност и раждане" и модул "Вече сме родители" - Водещи на курса са Д-р Василева, Д-р Гьокова, ак. Захариева и ак. Бетова. Курсът предоставя най-важната информация и усвояване на най-важните умения за безпроблемна бременност, леко раждането и важните моменти в първите дни на новороденото дете. 
-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)
 
2.За 3 двойки:
-Курс по първа помощ за бебета и малки деца  - водещ на курса е Д-р Елица Маринова - неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации.
-Курс за подготовка на жени с предстоящо Цезарово сечение  - Не винаги нормалното раждане е опция. Когато по някаква причина на една жена се налага да роди чрез Цезарово сечение е необходимо тя да е подготвена за това, което й предстои по най-добрия начин. Водещи на курса са Д-р Василева и Д-р Гьокова
-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)”. 
 
Чиполино даряват 4 бебешки колички:
 
 
Фама – подходяща за новородени бебета и деца до 4 годишна възраст и тегло до 22кг . Количка, която предлага всичко необходимо за дълги разходки и спокоен сън на бебето – оборудвана с раница за майката, покривало за крачетата за хладните дни, матраче на седалката, голям сенник и кошница за багаж. Освен това дръжката може да се регулира на височина, а гумите са големи и я правят високопроходима.  Предназначена за семействата търсещи комфорт и удобство.
 
 
Мило – отново вариант притежаващ същите храктеристики като Фама, но тук дизайнът е по-цветен и внася още повече настроение! За семействата искащи да бъдат различни и забелязвани с веселия и колоритен принт.
 
 
Април – лека количка, маневрена и много практична, подходяща за деца от 0 мес. до 4 г. и 22 кг! С голям сенник, матраче, държач за чашка, покривало за крачета, лесно сгъване с една ръка. Дизайнът е обсипан със сърчица и звезди, защото за нас всички бебета са звезди и заслужават любов и внимание.
 
 
Вайб – модерна, лека, така наречения сега cabin size. С чанта за носене, дръжка за дърпане, мрежичка против комари. Важно е, че предпазния брод се отваря през средата – нещо, което улеснява родителите, за да могат бързо да изкарат бебчо, когато вече иска да става.
 
Всички колички са тествани по новите EN стандарти 1888-1 и/или 1888-2.
 
ХИПОЛЕНД(HIPPOLAND) даряват:
 
3бр. ваучери по 100 лв., с които можете да изберете нещо за детето си, независимо на каква възраст е:)
А за по-малките - двуезичен, образователен райд он на италианската марка CLEMENTONI, от серията Baby. Той говори и пее на български и английски език. Има пecничĸи, звyĸoви и cвeтлинни eфeĸти. Учи децата на букви и цифри.
Ceдaлĸaтa ce пoвдигa и имa oтдeлeниe зa бaгaж. Πoдxoдящ зa дeцa oт 12 дo 36 мeceцa.
 
 
Ако имате детенце на възраст между 8 месеца и 2 годинки и половина:
 
Детски кухни "Хер Бебе” и "Вълшебник" даряват здравословна храна за период от два месеца за 15 дечица, с доставка до вкъщи. За градовете София, Нови Искър, Своге, Костинброд, Сливница,Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Самоков, Пазарджик, Панагюрище, Ихтиман и Пловдив.   
Храните, които кухните даряват са специализирани пасирани храни за деца от 8 до 12 месеца , стандартни храни за деца от 1 до 3 години и храни за деца с алергия към кравето мляко и глутена ( отново за деца от 1 до 3 години).
 
 За учениците:
 “Ортомедика Клиник” и доц. д-р Атанас Кацаров и екипът му поемат цял училищен клас с детайлни прегледи на място (в училище).Преглед на стоежа. Подометрия. Мускулен тонус. Баланс. Походка.
Ако сте родител, учител, директор на училище от София - запишете Вашата паралелка!
Прегледите ще бъдат реализирани след уговорка между училището и “Ортомедика Клиник”, така че да бъде удобно и възможно за всички:)
 
 "Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова
 
Списание "Кенгуру" предоставя 30 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.
 
Mustela дарява за всички бъдещи майки спечелили проследяване на бременност и/или раждане в кампанията:
 
ЗА БЕБЕТА, (съдържание на комплекта):
-Мече, защото всички се радват на плюшени мечета(за момиченца и за момченца:)
-Панер за памперси, защото винаги е добра идея всичко свързано със смяната на пелените да ти е „под ръка“.
-Линимент, защото дупето трябва да се почисти така, че да можеш да го нацелуващ след това.
Линимент е френски продукт, който изцяло замества употребата на мокри кърпички за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени, нежен лосион, който се използва за почистване без измиване. Съдържа маслиново масло и вода от лайм. Желателно е да се разклати преди употреба, за да се смесят 2-те фази.
-Крем против подсичане 1-2-3, защото основната ни задача е да предпазим кожата под пелената.
-Масажно олио.
 
ЗА МАЙКИ:
-Крем против стрии;
-Олио против стрии;
-Папка за документи за бременна.
 
ЗА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯТА:
Ромла – локален анестетик
 
Урго Афти, фолмогел
 
ЛЕЙКОПЛАСТИ:
 
 
 
 
 
 
 
 
Тестове за овулация и тестове за бременност получават двойки, които печелят репродуктивна помощ в кампанията. Тест за овулация Oview и тест за бременност Presto. С пожелание за сбъднати мечти!
 
Нобел Фарма подаряват на семействата, които вече очакват детенце:
БИО БАЛАНС КАПКИ и БИО БАЛАНС БЕЙБИ 
 
 
Допелхерц подаряват:
 
1. 20 комплекта за жените, които печелят проследяване на бременност и раждане в кампанията.   
- 1 опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 несесер за тоалетни принадлежности
- 1 балсам за устни
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500  (10 таблетки с удължено освобождаване)
- 1 Пътеводител за бъдещата майка.
 
2. 20 комплекта за двойки, които печелят репродуктивна помощ 
 
За нея:
- 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500 (10 таблетки с удължено освобождаване) 
 
За него:
- 1 опаковка Допелхерц Селен (40 таблетки) - селенът е силен антиоксидант и допринася за подобряване на сперматогенезата - селенът на Допелхерц е ДЕПО таблетка, което означава с удължено освобождаване
- 1 опаковка Допелхерц Коензим Q10 + В витамини (15 капсули) -  съдържащият се в продукта цинк е важен за нормалния фертилитет и възпроизводство и има отношение към нормалните нива на тестостерон в кръвта
- 1 Пътеводител за бъдещата майка
 
☘️☘️☘️
 
Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 
Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, ще можете да слушате в ефир, както и през нашият YouTube канал! 
Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио "Витоша", на страниците на радио “Витоша” и "Тройка на разсъмване" във фейсбук. 
Както и на страниците на списание “Кенгуру”.
От датата , на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, да активират дарението :)
 
 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя! 
15 години “Повече българчета за България”:-))))
“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини