Sting посвети песен на Украйна 06 март, 2022

Sting сподели изпълнение на песента си “Russians” от 1985 г. в подкрепа на Украйна.

Парчето е издадено по време на Студената война и в него се изразява надеждата, че САЩ и Съветският съюз ще се обединят около човечността, преди да конфликтът им да унищожи света с ядрени оръжия. 

Песента днес отново е актуална заради войната, която Русия започна в Украйна. Новото изпълнение на Sting беше публикувано в подкрепа на инициативата “Help Ukraine”, която изпраща лекарства и хуманитарна помощ на границата между Украйна и Полша, където продължават да стичат бежанци, бягащи от военните действия в страната им.

“През годините рядко съм изпълнявал тази песен, откакто е написана, защото никога не съм си и помислял, че отново ще бъде актуална”, казва Sting преди да започне да пее, “Но в светлината на кървавото и жалко заблудено решение на един човек да нахлуе в един мирен и незаплашващ го с нищо съсед, песента отново е призив към нашата човечност”. 

“За смелите украинци, които се борят срещу тази брутална тирания и за многото руснаци, които протестират срещу това безумие въпреки заплахата от арест и затвор - Всички ние обичаме децата си. Спрете войната”, добавя музикантът. В публикацията му са добавени и връзки, чрез които феновете могат да помогнат на страдащите от войната. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от STING (@theofficialsting)

Много знаменитости се присъединика към вълната от подкрепа и призиви за помощ за Украйна, сред тях Elton John, Miley Cyrus, Stevie Nicks и Madonna.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини