Elton John отново е номер 1 31 октомври, 2021

Elton John регистрира първия си албум номер 1 във Великобритания от близо десетилетие с “Тhe Lockdown Sessions”.

Новият запис на легендарния музикант, който излезе на 22-и октомври, дебютира на първото място с 31 000 продадени копия, 84% от които на физически носител.

Колекцията включва колаборации с Dua Lipa, Lil Nas X, Stevie Nicks, Stevie Wonder, Young Thug, Nicki Minaj и Charlie Puth и е осмият диск на певеца начело на британската класация. За последно той беше на върха на чарта през 2012 г. с “Good Morning To The Night”.

По-рано през месеца изпълнителят на “Rocket Man” оглави и класацията за сингли с песента “Cold Heart (Pnau Remix)” с Dua Lipa.

“The Lockdown Sessions”, който следва “Wonderful Crazy Night” от 2016 г., е един от четири нови записа в топ 5 тази седмица заедно с “Blue Banisters” на Lana Del Rey под номер 2, “Future Past” на Duran Duran на трето място и  “The Myth Of The Happily Ever After” на Biffy Clyro на четвъртата позиция.

Пети остана “Music Of The Spheres”, който миналата седмица беше на първо място. Това е най-бързо продаваният албум в Обединеното кралство тази година със 101 000 продажби само през първата седмица на пазара. 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини