Dua Lipa отново на съд 10 март, 2022

В рамките на една седмица звездата Dua Lipa е изправена пред второ дело за авторските права на хитовия ѝ сингъл от 2020, "Levitating".

Първото оплакване беше от реге бандата Artikal Sound System, които твърдят, че Dua Lipa е изплагиатствала тяхната песен "Live Your Life".

Миналият петък е било заведено второ дело от авторите на песни L. Russell Brown и Sandy Linzer. Те твърдят, че "Levitating" копира диско парчето от 1979 г. "Wiggle and Giggle All Night", както и друг трак от 1980 г., носещ заглавието "Don Diablo".

"Levitating" е част от албума "Future Nostalgia", който донесе огромен успех на певицата. Сингълът се изкачи до номер две в Billboard’s Hot 100 и стана песен номер едно в Hot 100 на 2021. Според Billboard тракът е най-дълго застоялата се песен в топ 10 от жена изпълнител.

Обвинението отправено от Artikal Sound System се отнася до припева на "Levitating", докато Brown и Linzer я обвиняват в това, че е откраднала музиката им.

Тези съдебни дела идват на фона на друга съдебна битка в музикалните среди. Във вторник Ed Sheeran се яви в съда, за да защити песента си "Shape Of You" от подобен иск, съобщава BBC.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини