Ремонтират нов участък от бул. "България" 04 юли, 2020

Днес започва рехабилитация на нов участък от бул. “България“ - от бул. “Тодор Каблешков“ до бул. “Гоце Делчев“ в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно /посока Бояна/, което беше обновено тази пролет.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея, съобщиха от Столичната община.

Временната организация на движение е от 4-и до 25-и юли. За същия период автобусите от линии № 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. „България“. Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт – спирка с код 0308 „Бул. Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ се измества преди бул. „Гоце Делчев“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 „Ул. Тодор Каблешков“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ ще се измести назад преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

От днес до 24:00 часа на 6 юли 2020 г. се променят и маршрутите на автобусни линии № 65 и 83 (в посока Зоопарка), както следва: от кв. Манастирски ливади и Хюндай България по маршрутите си до кръстовище бул. „Гоце Делчев“ - бул. „Петко Ю. Тодоров“ - ул. „Хенрик Ибсен“, наляво по бул. „Петко Ю. Тодоров“, надясно по ул. „Бяла черква“, по централното пътно платно на бул. „Арсеналски“, надясно по бул. „Черни връх“ и наляво по ул. „Сребърна“ по маршрутите, двупосочно.

В участъка по бул. „Арсеналски“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Борис Пожаров“ в посока съответно към кв. Манастирски ливади и Хюндай България, автобусите ще се движат в обособеното тролейбусно трасе (по автобусна линия № 102 и тролейбусна линия № 7).

Водачите от автобусни линии № 65 и 83 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък на маршрутите, с изключение на автобусна спирка с код 0909 „Кв. Хладилника“ на ул. „Сребърна“ в посока бул. „Черни връх“.

Разкрива се временна спирка с код 1322 „Хотел Хемус“ на бул. „Черни връх“ на 25 метра след ул. „Димитър Хаджикоцев“ в посока Зоопарка, за автобусни линии № 65 и 83.

Продължава рехабилитацията на участъка на бул. “България“ между Околовръстен път и кв. Бояна, където се полага асфалтова настилка.

На 5-и юли, неделя, ще започне и ремонт на ул. “Тодорини Кукли“ в участъка между от ул. “Александър Екзарх“ и ул. “Витиня“. До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Тодорини кукли” в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня”, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък. Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 „Ул. Тодорини кукли”, с код 1612 „Стадион Г. Аспарухов” и с код 1869 „Ул. Витиня“/ в северното пътно платно на ул. „Тодорини кукли” в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини