The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Радио Витоша

webcam

Предавания

Тройка на разсъмване

Image
Тройка на разсъмване Водещи: Милена Златкова, Тодор Милиев, Кирил Петров
Понеделник – Петък 06:00 – 10:00
Най-слушаното сутрешно радио шоу в България - различни гледни точки, силни емоции, възможност да спе

Всяка сутрин Милена, Кирил и Тодор споделят своята истина и ви дават възможност да защитите позицията си. Най-слушаното сутрешно радио шоу в България ви среща с различни гледни точки, невероятно силни емоции и възможност да спечелите от късмета и знанията си. 

Слушателите на „Тройката” участват активно в шоуто, предлагат свои теми, които се обсъждат в ефир. 

Можете да чуете любимото си парче или да направите изненада на близък човек!  

СОЦИАЛНИТЕ КАУЗИ

Те са важна част от „Тройка на разсъмване”. От 2005 г. насам кампанията „Повече българчета за България” дава възможност на много двойки да имат деца. Заедно с фондация „Искам бебе” предаването работи по програма за донорството на генетичен материал. 

Още една кауза се развива успешно с помощта на слушатели и съмишленици на шоуто. В клиниката по нефрология и хемодиализа към СБАЛДБ за последните три години в инициативата „Човечността има лице” беше ремонтирано цялото отделение. Отворена е и действа първата биопсична лаборатория за деца в България. 

В рамките на „Човечността има лице”, екипа на доц. Анелия Буева направи първия скрининг за скрита бъбречна заболеваемост в България, прегледани са над 4100 деца от различни градове, публикувани са образователни брошури. От „Тройката” вярват, че скринингът може да стане национален и всяко едно дете може да бъде изследвано безплатно веднъж в годината. 

Сега на ход е оборудването на кабинет за функционална диагностика. Можете да помогнете и вие. Можете да се свържете на 9 70 1000, да пишете във форума, фейсбук страницата и на troika@radiovitosha.com.

Следвайте ни в Twitter:            Гледайте ни в YouTube:

За директно включване в ефира на радио „Витоша“ от 7:00 до 10:00 ч. всеки делник  -  02 9 70 1000.

- - -

„Повече българчета за България“ през 2013 г. 

На донорството е посветената тази година благотворителната кампания „Повече българчета за България“. Инициативата е по идея на шоуто "Тройка на разсъмване" по радио „Витоша“ в партньорство с фондация "Искам бебе". Традиционно се организира и дарителската инициатива „Човечността има лице”.

Основни акценти в благотворителния проект са:
- донорство на генетичен материал;
- участие на водещите клиники в страната с дарение на ин витро процедури;
- събиране на средства за Клиниката по нефрология и диализа към Университетската детска болница и изграждане на първият и единствен у нас  кабинет за функционална диагностика.

На 25 март дарените от клиниките ин витро процедури, както всяка година, ще бъдат раздадени чрез жребий в ефира на радио „Витоша“, в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе", партньори и представители на клиниките.

До този момент кампанията има изключителен успех по каузата за донорството. За последите 18 месеца близо 170 жени и мъже са дарили генетичен материал. Част от тях ще бъдат представени с лицата и професиите си в ефира на сутрешния блок „Тройка на разсъмване“.

За четвърта поредна година водещи репродуктивни центрове се включват с дарения на ин витро процедура и с включени медикаменти. Желаещите могат да се записват на имейл troika@bssmedia.bg, Всяка една двойка има право да участва за процедура в една от клиниките в кампанията. По време на кампанията се прави телефонно интервю с дарителите, за да обяснят защо се включват с този благороден жест.

Миналата година, отново в резултат на кампанията, беше открита първата в България биопсична нефрологична лаборатория за деца. Беше реализирано и първото изследване на деца за скрити бъбречни заболявания, благодарение, на което намаляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап. Прегледани са близо 5000 деца в цяла България, като на 1300 от тях е оказана своевременна и наложителна помощ. Скринингът продължава в детските градини и училища.

Активната подкрепа на донорството на генетичен материал, както и личното участие на водещата Милена Златкова като донор на яйцеклетки показа, че апелът да дариш щастие и надежда намира все повече последователи. Благодарение на дарените процедури от водещи репродуктивни центрове, вече има родени бебета.

"Човечността има лице“ е дарителската инициатива в кампанията „Повече българчета за България“, като в нея се включват водещи репродуктивни центрове. Всеки може да помогне за създаването на кабинет за функционална диагностика, в който родителите  безплатно ще изследват децата си. За целта е отворена сметка: Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201; Основание за плащане: Повече българчета за България.
Всеки, който иска да помогне, може да пише на troika@bssmedia.bg. На същия мейл, до 18:00 ч. на 24 март, стават и записванията за инвитро процедурите, дарени в рамките на кампанията.

 

                                                                                        

 

 

                                                                                                                   - - -

 

Дарители в кампанията и ИЗТЕГЛЕНИ НОМЕРА НА ДВОЙКИ:

МБАЛ за женско здраве "Надежда" -  пет ин витро процедури с донорски материал, с включени лекарства;
Изтеглени двойки - 109, 126, 122, 69, 95; резерви - 5, 85, 25, 11, 64, 52, 84, 139, 68, 127.

АГ болница "Селена" , Пловдив - три ин витро процедури с донорски материал до бременност, с включени лекарства;
Изтеглени двойки - 26, 23, 19; резерви - 13, 20, 12, 29, 2, 8.

Медицински център (МЦ)"Репромед", Плевен - една ин витро процедура с мъжки фактор (донорско) с включени лекарства и изследвания, и една ин витро процедура, дарение от Таня и Иван Стивасареви;
Изтеглени двойки - 23, 24; резерви - 19, 17, 22, 18.

МЦ "Св. Иван Рилски" , Тутракан - една ин второ процедура с включени лекарства и изследвания;
Изтеглени двойки - 13; резерви - 23, 2.

"Виена ин витро център", София – една ин витро процедура с включени медикаменти и изследвания;
Изтеглени двойки - 27; резерви - 18,4.

МЦ "София 2000" - четири инсеминации за една двойка (нужните за кандидатстване в държавен фонд ин витро, ФАР);
Изтеглени двойки - 8; резерви - 6, 4.
Допълнителна ин витро процедура - 40; резерви - 36, 2.

АГ център "Салманида", Пловдив - по 4 инсеминации на две двойки и 4 инсеминации донорски на една двойка;
Изтеглени двойки - 3, 2, 8; резерви - 6, 1, 7, 5, 9, 10.

МЦ  "РепроБиоМед", София - по три донорски инсеминации на две жени, с включени медикаменти и изследвания;
Изтеглени двойки - 1, 4, 2; резерви - 6, 3, 5.

МЦ "Св. Иван Рилски", Шумен - две вътрешноматочни инсеминации и една донорска инсеминациия;                 Изтеглени двойки - 1; резерви - няма.

Таня Стивасарева и нейният съпруг даряват сумата за една ин витро процедура в "Репромед", Плевен.

Вижге снимки от началото и финала на кампанията.

Коментари