Радио Витоша

webcam

Новини

Съдят Дуа Липа за папарашка снимка

Съдят Дуа Липа за папарашка снимка

Дата: 23.06.2022
Image
Снимка: Instagram

Суперзвездата Дуа Липа е изправена пред второ гражданско дело за предполагаемо споделяне на нейна папарашка снимка в Instagram.


Делото е заведено на 20 юни в Калифорния от базирания в Ню Йорк фотограф Робърт Барбера, съобщава Billboard. Фотографът твърди, че Дуа Липа е нарушила авторските му права, като е публикувала снимки, които е направил от нея през юли 2018 г., в Instagram.

Снимката, която вече е изтрита показва певицата с черен пуловер на който пише „Heroes”.

Фотографът иска обезщетение и неустойки
от печалбите, които Липа би могла да направи със снимката в Instagram. Той също така твърди, че се е опитал да уреди въпроса с певицата извън съда. След като Дуа е получила жалбата, комуникацията с нея е спряла, а въпросното изображение е било изтрито.

Това е втори съдебен процес за певицата тази година. Миналия юли, тя беше съдена от Integral Images за нарушаване на авторските права.  Делото в крайна сметка беше отхвърлено през октомври.

Фотографът Робърт Барбера е завеждал подобни дела и срещу други поп звезди, включително Ариана Гранде и Джъстин Бийбър. Той се опита да осъди Ариана през май 2019 г. и януари 2020 г. , защото е споделила папарашки снимки с Instagram.  И двете дела бяха прекратени. Делото срещу Джъстин Бийбър е било уредено извън съда.

Коментари