Радио Витоша

webcam

Новини

От понеделник затварят Прохода на Републиката

От понеделник затварят Прохода на Републиката

Дата: 03.10.2021 Ремонтът е част от подготовката за зимния сезон
Image
Снимка: БТА

В периода 4-31 октомври ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът ще бъде през проходите Шипка, Ришки и Котленски. Леките автомобили ще преминават през прохода Шипка, а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по пътя Шумен-Карнобат и Омуртаг-Котел. Причината за преустановяването на движението е ремонт на близо 22 км участък - Килифарево-Предела, в област Велико Търново.

Целта на предприеманите дейности е повишаване на безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България.

Стойността на ремонтните дейности е 2.1 млн. лв. с ДДС. Строително-монтажните работи са възложени на пътноподдържащата фирма "Пътни строежи-Велико Търново" АД, с която АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Коментари